Evropske berze pale, rezultati kompanija slabi

Evropske berze pale, rezultati kompanija slabi

Na evropskim berzama su u utorak ujutro cene akcija blago pale jer su ulagače razočarali slabi poslovni rezultati nekoliko kompanija i banaka.

STOXX indeks 600 vodećih evropskih akcija bio je u 9,30 sati u minusu 0,2 odsto, nakon što je jučr za toliko ojačao.

Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati na dobitku oko 0,2 odsto, dok je i pariski CAC za toliko oslabio.

Ulagači su oprezni jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni. Tako je jutros cena akcije Commerzbanka pala više od 3 odsto jer je ta nemačka banka izvestila o padu operativne dobiti u drugom tromesečju.

Oštro je, 3,5 odsto, pala i cena akcije Luxottice jer je taj italijanski proizvođač naočara smanjio procene svojih poslovnih rezultata u ovoj godini.

S druge strane, akcija Faurecie poskupela je 4 odsto, nakon što je taj francuski proizvođač automobilskih delova povećao procene rezultata u ovoj godini.

Na azijskim berzama su cene akcija jutros porasle, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, u 9,30 sati bio na dobitku 0,7 odsto, blizu najviših nivoa u poslednjih godinu dana.

Međutim, na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks pao 1,4 odsto, na 16.383 boda, najniži nivo u dve nedelje.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Kazne 300 evra za turiste koji ne prijave boravka u Crnoj Gori
Next Više od 50 odsto sveta nema internet

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Berze pale zbog loših rezultata nekoliko kompanija

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale jer su ulagače razočarali slabiji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko kompanija, a zabrinuti su i zbog trgovinskih napetosti.

Pirelli izlazi na Milansku berzu

Italijanski “Pirelli” utvrdio je cenu svojih akcija za izlazak na Milansku berzu. 

Na Beogradskoj berzi juče zabeležen odličan promet

Na Beogradskoj berzi je juče zabeležen odličan promet zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama, na tržištu akcija je primat imala Komercijalna banka, dok su berzanski indeksi registrovali mešovito kretanje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply