Evropske berze pale, rezultati kompanija slabi

Evropske berze pale, rezultati kompanija slabi

Na evropskim berzama su u utorak ujutro cene akcija blago pale jer su ulagače razočarali slabi poslovni rezultati nekoliko kompanija i banaka.

STOXX indeks 600 vodećih evropskih akcija bio je u 9,30 sati u minusu 0,2 odsto, nakon što je jučr za toliko ojačao.

Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati na dobitku oko 0,2 odsto, dok je i pariski CAC za toliko oslabio.

Ulagači su oprezni jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni. Tako je jutros cena akcije Commerzbanka pala više od 3 odsto jer je ta nemačka banka izvestila o padu operativne dobiti u drugom tromesečju.

Oštro je, 3,5 odsto, pala i cena akcije Luxottice jer je taj italijanski proizvođač naočara smanjio procene svojih poslovnih rezultata u ovoj godini.

S druge strane, akcija Faurecie poskupela je 4 odsto, nakon što je taj francuski proizvođač automobilskih delova povećao procene rezultata u ovoj godini.

Na azijskim berzama su cene akcija jutros porasle, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, u 9,30 sati bio na dobitku 0,7 odsto, blizu najviših nivoa u poslednjih godinu dana.

Međutim, na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks pao 1,4 odsto, na 16.383 boda, najniži nivo u dve nedelje.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Kazne 300 evra za turiste koji ne prijave boravka u Crnoj Gori
Next Više od 50 odsto sveta nema internet

You might also like

Azijske berze: Ulagači oprezni uoči poruka Feda

Na azijskim berzama u sredu se trguje oprezno, a vrednost dolara prema korpi valuta kreće se oko najviše nivoe u gotovo četiri meseca dok se čekaju poruke sa sednice čelnika američke centralne banke.

Evropske berze: Oprez ulagača na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro trguje se oprezno, pri čemu su cene akcija u rudarskom sektoru porasle, a u farmaceutskom pale.

Sve veća popularnost obveznica za dijasporu

Sve veći broj država u razvoju okreće se svojim sunarodnjacima u inostranstvu za prikupljanje sredstava putem “obveznica za dijasporu”, strategije finansiranja koju su uspešno uvele Indija i Izrael, ali koju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply