Potpisan ugovor o prodaji hotela HUP “Evropa” iz Surdulice

Potpisan ugovor o prodaji hotela HUP “Evropa” iz Surdulice

Investitor iz Katara Ali Abdula MS al Maki danas je i zvanično stavio potpis na ugovor o kupovini većinskog udela u četiri hotela preduzeća “Evropa” iz Surdulice, koje je izlicitirao za 1,08 miliona evra u gotovom.

Time su privatizovani hoteli “Srbija” u Surdulici, “Vilin Lug” u Crnoj Travi, kao i “Jezero” i “Promaja”, na obali Vlasinskog jezera.

Ali Albakir je, u ime Al Makija, u izjavi Tanjugu, rekao da ovo neće biti kraj ulaganja u Srbiju.

“Ovo je tek prvi projekat i vezan je za investiranje u hotele koje želimo da podignemo na nivo onih sa 3-4 zvezdice u narednih 3-4 godine. Nadamo se i hotelu od pet zvezdica u budućnosti”, rekao je on u izjavi Tanjugu.

Hoteli su na jezeru, podvukao je, što je zdravo mesto, pogodno za razvoj turizma. “Dobro je i za sportiste iz Srbije i drugih zemalja”, rekao je Ali Albakir u ime investitora.

On je izrazio zadovoljstvo što je prva investicija iz Katara koja dolazi u Srbiju i pozvao druge investitore te zemlje da “iskoriste prilike u Srbiji”.

“Kad smo došli, videli smo i prijateljski nastrojene građane. Nadamo se da će mnogo biznismena iz Katara slediti naš primer. Poručujem im da iskoriste priliku i dođu u Srbiju. Mi smo srećni što smo potpisali ugovor, a od danas ćete videti progres u tom delu zemlje”, rekao je on.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je da je za Srbiju ova privatizacija bitna stvar.

“Vlasinsko jezero je važan resurs i ako se bude dešavalo ono što investitori planiraju tamo da rade, pokrenuće se zamajac, i to će da privuče turiste”, rekao je Stevanović Tanjugu.

Investitori iz Katara su danas zvanično potpisali ugovor sa ministrom privrede Željkom Sertićem, a u narednim danima će obaviti formalnosti. Stevanović očekuje da u narednim nedeljama krenu sa planovima za sva četiri objekta.

“Ova saradnja traje već dve godine i verujem da smo otvorili novo poglavlje. Rekli su da će im biti drago da Srbiju predstave u Kataru u najboljem svetlu i da svoje prijatelje zainteresuju da ulože kod nas”, rekao je on.

Al Maki je izlicitirao 70 odsto udela u hotelima “Evrope” koji su društveni kapital, na aukciji koja je okončana 31. maja, ali je pre zaključenja ugovora sa resornim Ministarstvom privrede, bilo potrebno mišljenje Ministarstva finansija, odnosno Uprave za sprečavanje pranja novca.

Izvor:Tanjug
Previous Velika tražnja za osobljem u avio-saobraćaju, nedostaju piloti, kabinsko osoblje, tehničari
Next Vučić: Nije smak sveta ako ja ne formiram Vladu, Srbija ne može nazad

You might also like

Društvo 0 Comments

Bill Gates zna kako se treba boriti protiv siromaštva

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu dao je svoju viziju i predlog borbe protiv siromaštva, ali ujedno i predlog za unosan posao.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Grčka: Stanovi u Solunu i na Halkidikiju i za 600 evra po kvadratu

Srbi su već manje više stalni kupci na egejskom primorju i pre svega se interesuju za Solun i deo oko Soluna i Halkidikija, uz objašnjenje da do tog dela Grčke

Društvo 0 Comments

Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju novih poglavlja sa Srbijom

Zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvaranja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom, pošto nijedna od 28 zemalja članica EU nije uložila primedbu na nacrt teksta o

2 Comments

  1. Radnici
    July 29, 16:58 Reply
    Koji su uslovi da se ostvari novčana naknada za prodate akcije koje sada poseduje Al Makij?
  2. Laki
    August 01, 17:53 Reply
    Bas iz Katara: . Moramo se pripremiti i naviknuti na globalizaciju. To znaci puno stranaca gde im se ne nadas. Novi obicaji koje ne razumes. Novi zakoni koji te se ne ticu. Valja ce biti i novog posla? Neka

Leave a Reply