Maksim Oreškin: Rusija u avgustu pokriva budžetski deficit

Maksim Oreškin: Rusija u avgustu pokriva budžetski deficit

Rusko ministarstvo finansija bi u avgustu moglo obnoviti prodaju deviza iz državnog rezervnog fonda kako bi pomoglo u pokrivanju budžetskog deficita, izjavio je zamenik ruskog ministra finansija Maksim Oreškin.

“Aktuelni kurs rublje je potpuno u skladu sa bilansom plaćanja i cenom nafte”, rekao je Oreškin, a prenosi agencija Reuters.

On je dodao i da ministarstvo ne odbacuje mogućnost povećanja zaduživanja na domaćem tržištu u ovoj godini, izvestila je ruska agencija Tass.

Dinamika rasta bruto domaćeg proizvoda i industrijske proizvodnje u Rusiji će, kako je naveo, biti veća u drugoj polovini godine nego u prvom polugođu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ko izgubi dokumente, nove plaća tri puta skuplje
Next Bill Gates i dalje na prvom mestu najbogatijih ljudi na svetu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Spasilački fond evrozone isplatio Grčkoj 7,5 milijardi evra

Nakon uspešnog završetka revizije grčkog programa pomoći, Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) isplatio je danas tranšu pomoći Grčkoj od 7,5 milijardi evra, izjavio je šef spasilačkog fonda evrozone, Klaus Regling.

Makroekonomija 0 Comments

Velika Britanija: Rastuće cene pogađaju domaćinstva

Privredni rast u Britaniji iznosio je 0,3 odsto na početku godine, što je najniža stopa od prva tri meseca 2016. godine, saopšteno je iz Nacionalne kancelarije za statistiku.

Makroekonomija 0 Comments

Vijetnam preuzeo udeo na EU tržištu od drugih azijskih država

Vijetnam je preuzeo deo tržišta Evropske unije od drugih jugoistočno azijskih nacija prošle godine. Postoji velika mogućnost nastavka ovog trenda s obzirom na zaključen ugovor o slobodnoj trgovini sa ovim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply