Maksim Oreškin: Rusija u avgustu pokriva budžetski deficit

Maksim Oreškin: Rusija u avgustu pokriva budžetski deficit

Rusko ministarstvo finansija bi u avgustu moglo obnoviti prodaju deviza iz državnog rezervnog fonda kako bi pomoglo u pokrivanju budžetskog deficita, izjavio je zamenik ruskog ministra finansija Maksim Oreškin.

“Aktuelni kurs rublje je potpuno u skladu sa bilansom plaćanja i cenom nafte”, rekao je Oreškin, a prenosi agencija Reuters.

On je dodao i da ministarstvo ne odbacuje mogućnost povećanja zaduživanja na domaćem tržištu u ovoj godini, izvestila je ruska agencija Tass.

Dinamika rasta bruto domaćeg proizvoda i industrijske proizvodnje u Rusiji će, kako je naveo, biti veća u drugoj polovini godine nego u prvom polugođu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ko izgubi dokumente, nove plaća tri puta skuplje
Next Bill Gates i dalje na prvom mestu najbogatijih ljudi na svetu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Vojvodina za sedam javnih konkursa ulaže 1,42 milijarde dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je u petak, 20. januara 2017. godine, sedam javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji pokrajine, za koje je obezbeđeno ukupno

Tema dana 0 Comments

Srbiji povećan rejting iz visokorizične u zemlju umerenog rizika

Dun & Bradstreet, najveća bonitetna kuća na svetu, u majskom izveštaju svrstava Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja.

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Inflacija pod kontrolom

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) danas je odlučio da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,5 odsto, saopštila je NBS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply