Maksim Oreškin: Rusija u avgustu pokriva budžetski deficit

Maksim Oreškin: Rusija u avgustu pokriva budžetski deficit

Rusko ministarstvo finansija bi u avgustu moglo obnoviti prodaju deviza iz državnog rezervnog fonda kako bi pomoglo u pokrivanju budžetskog deficita, izjavio je zamenik ruskog ministra finansija Maksim Oreškin.

“Aktuelni kurs rublje je potpuno u skladu sa bilansom plaćanja i cenom nafte”, rekao je Oreškin, a prenosi agencija Reuters.

On je dodao i da ministarstvo ne odbacuje mogućnost povećanja zaduživanja na domaćem tržištu u ovoj godini, izvestila je ruska agencija Tass.

Dinamika rasta bruto domaćeg proizvoda i industrijske proizvodnje u Rusiji će, kako je naveo, biti veća u drugoj polovini godine nego u prvom polugođu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ko izgubi dokumente, nove plaća tri puta skuplje
Next Bill Gates i dalje na prvom mestu najbogatijih ljudi na svetu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Predsednik Fiskalnog saveta: Više od polovine deficita u budžetu za 2017. potiče od javnih preduzeća

Više od polovine planiranog deficita u budžetu za 2017. potiče od lošeg poslovanja javnih i državnih preduzeća, kaže predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

Makroekonomija 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 3 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na jučerašnjoj sednici da zadrži referentnu kamatnu stopu na nivou od 3 odsto.

Makroekonomija 1Comments

Srbija dobija zajam iz Abu Dabija od milijardu dolara

Skupština Srbija potvrdila je više finansijskih sporazuma i ugovora među kojima je i ugovor o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply