Delhaize Srbija postao deo lanca Ahold Delhaize

Delhaize Srbija postao deo lanca Ahold Delhaize

Delhaize Srbija je današnjim spajanjem sa Ahold Delhaize postala deo novog međunarodnog trgovinskog lanca, čime je formirana jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji.

Dosadasnji vlasnik Maksija, Tempa i Shop&Go-a, Delhaize se na svetskom nivou spojio sa isto tako velikim lancem Ahold i biće deo kompanije koja ulazi u top 10 firmi na svetu u maloprodaji.

Ahold Delhaize je saopštio da danas počinje zvanično da trguje na berzama Euronext Amsterdam i Euronext Brisel, nakon uspešno okončanog procesa spajanja 23. jula. Novonastala kompanija postaje lider u oblasti supermarketa i internet trgovine, kao i u segmentu održivog razvoja.

“Danas počinje novo značajno poglavlje koje nam omogućava jedinstvenu priliku da pružimo još više kupcima i društvu, zaposlenima i akcionarima. Na temelju zajedničkih vrednosti, poslovanja koje se savršeno dopunjuju i nasleđem uspeha na koje smo ponosni, nastavljamo da održavamo lidersku poziciju posebno na istočnoj obali SAD, kao i u Evropi”, izjavio je generalni direktor Ahold Delhaizea, Dick Boer).

Prema rečima direktora Ahold Delhaiza, uspešne internet prodavnice i 22 glavna lokalna prodajna formata omogućavaju da se ponude najbolji prehrambeni proizvodi, inovacije, vrednosti, kao i da se doprinese  lokalnim sredinama u kojima ta kompanija posluje.

Ahold Delhaize je rezultat spajanja Aholda i Delhaiz grupe, koje je najavljeno 24. juna 2015, a zvanično završeno 24. jula 2016. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Velika Britanija razmatra mogućnost slobodne trgovine sa Kinom
Next Sever Bačke beleži rast proizvodnje

You might also like

Makroekonomija 1Comments

Vučić : Srbija će zadržati apsolutnu finansijsku stabilnost, dinar neće slabiti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle odluke Britanaca da izađu iz Evropske unije, da će Srbja nastaviti svoj evropski put i da će očuvati finansijsku i političku

Transport 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Prema planu detaljne regulacije, koji je na uvidu, aerodrom “Nikola Tesla” biće proširen.

Kompanije 0 Comments

Drvna industrija Jelova gora prodaje imovinu

Stečajni upravnik drvne industrije i prerade nemetala Jelova gora iz Užica oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine javnim prikupljanjem ponuda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply