Apple i Microsoft najbolje rangirane kompanije na svetu

Apple i Microsoft najbolje rangirane kompanije na svetu

Apple i Microsoft trenutno su vodeća imena kada je u pitanju rangiranje bazirano na osnovu globalne percepcije, pokazuje istraživanje kompanije Future Brand.

Future Brand je analizirao percepciju snage kompanije i fokusirao se na top 100 kompanija na bazi tržišne kapitalizacije, gde je ukupno 3000 potrošača iz 17 zemalja davalo rejting za svaki brend sa brojnim faktorima koji su bili uključeni. Apple je tako uspeo da zauzme prvo mesto na listi nakon što je prošle godine bio drugoplasirani iza Google-a koji je sada deo Alphabeta (21. na listi).

foto: futurebrand.com

foto: futurebrand.com

Microsoft je sada drugi, dok je prošle godine zauzeo prvo mesto. Južnokorejski Samsung se nalazi na trećem mestu što je najveći skok jedne kompanije, budući da je prošle godine zauzimao 33. poziciju. Ukoliko pitate učesnike studije, Apple prednjači u pogledu inovacija, autentičnosti, individualnosti i zadovoljstva, ali se takođe mogu poboljšati kada je u pitanju upravljanje resursima i poštovanje.

Microsoft funkcioniše dobro kada je u pitanju namena, ljudi, poverenje i inovacije, ali nije impresivan kada je u pitanju zadovoljstvo, upravljanje resursima i poštovanje.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Azijski ulagači oprezni, dolar stabilan
Next Evropske berze malo porasle na početku nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Intesa Sanpaolo preuzela dve banke za jedan evro

Italijanska vlada rešila je problem dve manje banke prepuštanjem Intesi Sanpaolo, ali po daleko višoj ceni od vlastitih predviđanja.

Kompanije 0 Comments

Prihodi kompanije Nike usporili

Nike je u proteklom tromesečju zabeležio usporavanje rasta prihoda, a kako i slabost narudžbina ukazuje na jačanje konkurencije Adidasa i Under Armoura, cena akcije najvećeg svetskog proizvođača sportske opreme pala je

Saobraćaj 0 Comments

Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica Železničke stanice “Beograd-Centar” je spreman. Među zainteresovanih izvođačima radova najviše domaćih građevinskih preduzeća.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply