Turistima koji otkažu put u Tursku biće vraćeno 95% uplate

Turistima koji otkažu put u Tursku biće vraćeno 95% uplate

Turistima iz Srbije koji odustanu od letovanja u Turskoj biće vraćeno 95 odsto uplaćenog aranžmana, a oni koji odluče da letuju u toj državi to će moći da urade, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Air Serbije i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta).

“Sutra leti jedan avion, a u subotu dva i za sada je to tako… videćemo od sledeće sedmice kakva će biti dalja situacija”, rekao je agenciji Beta potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

On je naveo i da je na sastanku Jute sa Air Serbijom dogovoreno da turističke agencije mogu da otkažu avione Air Serbije “bez penala, što znači bez ikakvih troškova i da, ako hoće da nastave da lete (angažuju avione) to mogu i da urade”.

“Tako će da bude u narednom periodu, odnosno dok se nešto drugačije ne reši. To znači da u ovom trenutku putnici koji hoće da otkažu aranžmane to mogu mogu da urade a zadržavaju im se samo oni realni, odnosno kumulativni troškovi od pet odsto”, rekao je Lainović i objasnio da to znači da će putniku koji je aranžman platio 1.000 evra biti vraćeno 950 evra, odnosno da će mu na ime kumulativni troškova biti naplaćeno 50 evra.

Lainović je rekao i da je ostavljeno turistima da sami odluče da li će letovati i da najveći problem nije bio u vraćanju novca već u preusmeravanju na druge destinacije.

“Nije problem da se ljudima vrati novac. Najveći problem je na koje destinacije preusmeriti ljude jer je velika popunjenost kapaciteta i veoma je teško da nadjete mesta, pogotovo za novac koji su uplatili za letovanje u Turskoj u hotelu sa pet zvezdica”, rekao je on i dodao da je putnicima ostavljena mogućnost da sami donesu odluku i da će turističke agencije koje su članice JUTE ispuniti dogovor postignut na sastanku sa Air Serbijom.

On je dodao i da je do sastanka došlo jer ministarstva trgovine i turizma i spoljnih poslova Srbije nisu donela zvaničnu preporuku o putovanju srpskih turista u Tursku, posle uvodjenja vanrednog stanja u toj zemlji.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljaić izjavio je danas da su zbog uvodjenja vanrednog stanja u Turskoj turističke agencije dužne da turistima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo uplaćenog novca.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Srpski preduzetnik častio radnike ekskurzijom
Next Potpisan ugovor između EPS-a i General electric-a za nabavku turbine za TENT

You might also like

Koliko ljudi u Srbiji trguje kriptovalutama?

Trgovanje kriptovalutama je veoma popularno u svetu, a Srbija nije izuzetak.

Društvo 0 Comments

Sada možete da istražujete Harvardovu ogromnu Bauhaus kolekciju online

Nemačka umetnička škola postojala je u fizičkom obliku samo 14 godina, ali njeno zaveštanje postoji i danas na mnogo načina, a od sada i online.

Društvo 0 Comments

Šta se sve može kupiti sa prosečnom platom u Srbiji?

Ko u Srbiji živi “k’o bubreg u loju”, a ko cigarete kupuje na komad, i da li to ima veze sa gradom u kome živi?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply