Rasim Ljajić: Agencije dužne da vrate novac za otkazivanje putovanja u Tursku

Rasim Ljajić: Agencije dužne da vrate novac za otkazivanje putovanja u Tursku

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljaić izjavio je da su turističke agencije dužne, zbog uvodjenja vanrednog stanja u Turskoj, da turistima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo uplaćenog novca.

“Na putnicima je konačna odluka da li će putovati ili neće”, rekao je Ljajić novinarima na Kadinjači.

On je naglasio da, pošto se uvodjenjem vanrednog stanja u Turskoj stekao uslov za otkazivanje putovanja, putnici koji ga otkažu, imaju pravo na povraćaj najvećeg dela novca, osim stvarnih troškova koje je agencija imala.

“Naš posao nije da govorimo ljudima da li je negde bezbedno ili nebezbedno, i da li treba ili ne treba da putuju. Naša dužnost je da ih upoznamo sa svim činjenicama, pravima i obavezama turističkih agencija prema nijima i to i sada činimo”, istakao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je zvao turističke agencije koje prodaju aranžmane za Tursku, kako bi proverio da li ima otkaza putovanja.

dinari

“U jednoj agenciji je od 106 putnika koji su uplatili aranžman, desetoro otkazalo, u drugoj od 59 putnika niko nije otkazao, a u trećoj agenciji koja ima 110 putnika jedna porodica je odustala od putovanja u Tursku”, naveo je Ljajić.

On je naglasio da svi turisti koji putuju ili su već otputovali, mogu da se jave na dežurni telefon njegovog ministarstva, ukoliko imaju problem.

“Za sada nema zahteva, ni primedbi”, istakao je Ljajić i dodao da Ministarstvo prati stanje i da je u kontaktu sa agencijama i putnicima.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze pale, dolar ojačao
Next Maja Ilić: 96% anonimnih prijava je opravdano

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ekonomija zabave, zanemarena grana turizma

U Srbiji je u poslednje dve godine zabeležen rast turizma od oko 15 odsto, ali je i jedna od retkih zemalja u Evropi koja nema sistem podsticaja za investicije u

Turizam 0 Comments

BiH: Najbrojniji turisti iz Hrvatske, Srbije i Slovenije

Baščaršija je obavezan deo skoro svake turističke ture Bosnu i Hercegovinu, a u februaru je posetilo 56.042 turista, što je više za 7,2 odsto u odnosu na isti mesec prošle

Turizam 0 Comments

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply