McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da je prestao da prodaje Big Macove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

“U McDonald’su Venezuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode”, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija AFP.

Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Venecuelanski mediji izveštavaju da McDonald’s više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču. U McDonaldsovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je,  takođe zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.

Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje. Dugi redovi, hronične nestašice, hiperinflacija i nasilni zločin predstavljaju ono sa čim se predsednik Nikola Maduro bori za politički život, navodi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zagrebački Županijski sud poništio presudu Alojziju Stepincu
Next Srpski preduzetnik častio radnike ekskurzijom

You might also like

Kompanije

Veliki pad profitabilnosti Dunav osiguranja u prvih šest meseci

Najveća domaća osiguravajuća kompanija, Dunav osiguranje, objavila je konoslidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih zavisnih preduzeća.

Kompanije

Grčka: Blokirano oko 120.000 tona robe za Makedoniju u solunskoj luci

Oko 120.000 tona robe čija je krajnja destinacija Makedonija blokirano je u solunskoj luci zbog protesta grčkih poljoprivrednika.

Kompanije

I Renault manipulisao testovima emisija štetnih gasova

Detalji iz izveštaja kancelarije u Parizu za suzbijanje prevara bacili su oko na Renault.