McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da je prestao da prodaje Big Macove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

“U McDonald’su Venezuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode”, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija AFP.

Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Venecuelanski mediji izveštavaju da McDonald’s više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču. U McDonaldsovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je,  takođe zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.

Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje. Dugi redovi, hronične nestašice, hiperinflacija i nasilni zločin predstavljaju ono sa čim se predsednik Nikola Maduro bori za politički život, navodi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zagrebački Županijski sud poništio presudu Alojziju Stepincu
Next Srpski preduzetnik častio radnike ekskurzijom

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nelt otvorio privatni železnički teminal u Dobanovcima, prvi u Srbiji

Kompanija Nelt otvorila je danas u Dobanovcima prvi privatni železnički terminal u Srbiji za uvoz i tranzit robe, a planira da uloži još 10 miliona u infrastrukturu.

Kompanije 0 Comments

Skrcali milione u najbeskorisniji aerodrom u svetu

Aerodrom Sveta Helena na istoimenom britanskom ostrvu već je prozvannajbeskorisnijim aerodromom na svetu.

Kompanije 0 Comments

Halkbank: Dobit u prvih šest meseci 202 miliona dinara

Beogradski Halkbank (CCNB) objavio je šestomesečne rezultate poslovanja koji su doneli rast profitabilnosti u osnovnom biznisu, istina, u velikoj meri zahvaljujući prvom tromesečju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply