McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da je prestao da prodaje Big Macove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

“U McDonald’su Venezuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode”, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija AFP.

Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Venecuelanski mediji izveštavaju da McDonald’s više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču. U McDonaldsovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je,  takođe zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.

Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje. Dugi redovi, hronične nestašice, hiperinflacija i nasilni zločin predstavljaju ono sa čim se predsednik Nikola Maduro bori za politički život, navodi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zagrebački Županijski sud poništio presudu Alojziju Stepincu
Next Srpski preduzetnik častio radnike ekskurzijom

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Sertić: Trenutno postoje dva modela za PKB, uskoro odluka

Privatizacija PKB-a nije sporna kao proces, a u narednom periodu donećemo odluku o modelu privatizacije u saradnji sa Gradom Beogradom, najavio je ministar privrede Željko Sertić.

Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Prema najnovijem objavljenom tekstu Wall Street Journala, uspeh koji je kompanija Huawei postigla ima mnogo veze sa time što su njeni radnici spremni da stave kompaniju u prvi plan, neretko ispred sebe.

Kompanije 0 Comments

Iran: Proizvodićemo 2,25 miliona barela dnevno

Četiri miliona barela dnevno će proizvoditi Iran do marta 2017. godine, je iranski ministar za naftu Bijan Namdar Zanganeh.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply