Uvedeno vanredno stanje u Turskoj

Uvedeno vanredno stanje u Turskoj

Predsednik Turske Tayyip Erdogan saopštio je sinoć da je uvedeno vanredno stanje u toj zemlji koje će trajati tri meseca, javio je Reuters.

On je to saopštio uživo u obraćanju koje je direktno prenosila televizija, nakon što je prethodno održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost.

Erdogan je rekao da je ova odluka u granicama Ustava, i naveo da je cilj da se brzo i efikasno preduzmu mere protiv pristalica imama Gulena, i dodao da Evropljani nemaju pravo da kritikuju odluku Turske o uvođenju vanrednog stanja.

Naveo je takođe da će on delovati kao predsednik i glavnokomandujući oružanih snaga kako bi očistio “virus” iz vojske. Turski lider je dodao da su oružane snage pod komandom vlade i da deluju u skladu sa njenim odlukama. On je kazao da to nije protivno vladavini zakona, javio je Reuters.

U obraćanju on je govorio i o stanju ekonomije, navodevći da loši rejtinzi kreditnih agencija ne odražavaju realnost turske privrede, kao i da tursko tržište nema problem sa likvidnošću.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dinar oslabio, u četvrtak 123,33 dinara za jedan evro
Next Danas isplata redovne novčane naknade, u petak privremene

You might also like

Saveti

Pravo je vreme za pokretanje biznisa: 10 olakšica za preduzetnike

Sudeći po olakšicama u biznisu, nikad nije bilo povoljnije vreme za otvaranje firmi i pokretanje posla.

Najvažnije vesti

Prihvaćena HBIS-ova ponuda za Železaru Smederevo

Danas su otvorene prijave za privatizaciju Železare Smederevo, a do isteka roka jedina se javila i otkupila dokumentaciju – kineska kompanija Hbis. Otvaranje ponuda je zakazano za utorak, 5. april.

Turizam

Predlog da turističke agencije cenu putovanja izražavaju u dinarima

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije predložiće da turističke agencije cenu aranžmana za putovanje u Srbiji izražavaju u dinarima, a ne u stranoj valuti, rečeno je agenciji Beta u tom