Uvedeno vanredno stanje u Turskoj

Uvedeno vanredno stanje u Turskoj

Predsednik Turske Tayyip Erdogan saopštio je sinoć da je uvedeno vanredno stanje u toj zemlji koje će trajati tri meseca, javio je Reuters.

On je to saopštio uživo u obraćanju koje je direktno prenosila televizija, nakon što je prethodno održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost.

Erdogan je rekao da je ova odluka u granicama Ustava, i naveo da je cilj da se brzo i efikasno preduzmu mere protiv pristalica imama Gulena, i dodao da Evropljani nemaju pravo da kritikuju odluku Turske o uvođenju vanrednog stanja.

Naveo je takođe da će on delovati kao predsednik i glavnokomandujući oružanih snaga kako bi očistio “virus” iz vojske. Turski lider je dodao da su oružane snage pod komandom vlade i da deluju u skladu sa njenim odlukama. On je kazao da to nije protivno vladavini zakona, javio je Reuters.

U obraćanju on je govorio i o stanju ekonomije, navodevći da loši rejtinzi kreditnih agencija ne odražavaju realnost turske privrede, kao i da tursko tržište nema problem sa likvidnošću.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dinar oslabio, u četvrtak 123,33 dinara za jedan evro
Next Danas isplata redovne novčane naknade, u petak privremene

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

CoCo hartije: Koliko rizika nosi prinos od 7 posto?

Evropski regulatori kreirali su novu vrstu hartije nakon finansijske krize 2008. godine, koja bi trebala da zaštiti poreske obveznike i prebaci rizik bankarskog bankrota na investitore željne zarade.

Brexit seje haos na deviznim tržištima, evro oslabio prema većini svetskih valuta

Vrednost evra u četvrtak je oštro pala u odnosu na većinu glavnih svetskih valuta zbog straha od mogućeg izlaska Velike Britanije iz EU, koji dominira globalnim tržištima.

Svetske berze 0 Comments

Meksička valuta u padu, predsednik Nijeto otkazao posetu Vašingtonu

Meksički pezos je u četvrtak oslabio dodatnih 1% nakon što je predsednik Enrike Penja Nijeto otkazao sastanak sa Donaldom Trampom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply