Telekom Srbija isplatio dividende građanima

Telekom Srbija isplatio dividende građanima

Centralni registar hartija od vrednosti saopštio je da je kompanija Telekom Srbija isplatila je akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti.

Akcionarima je iz prošlogodišnje dobiti od 16,3 milijarde dinara na ime dividende isplaćeno 12,26 milijardi dinara, odnosno 15,32 dinara bruto po akciji.

Dividende su dobili svi koji su posedovali akcije Telekoma Srbije na dan 19. jun. Građani pojedinačno raspolažu sa 31 akcijom Telekoma pa su na ime dividendi prihodovali 403,7 dinara neto.

Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio dividendu od 13,08 dinara, a godinu ranije 9,46 dinara po akciji.

Država je većinski vlasnik Telekoma sa 58,1 odsto akcija, sopstvene akcije čine 20 odsto kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i građana.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Cene nafte stabilne, iznad 45 dolara za barel
Next Belex zabeležio pad od 0,4%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Swisslion Takovo otvorio hotel SL Industry u Trebinju

Hotel SL Industry kompanije Swisslion Takovo sinoć je svečano otvorio predsednik poslovnog sistema Rodoljub Drašković, prenosi portal Radio Trebinje.

Kompanije 0 Comments

Telekom Srbija zapošljava mlade inženjere

Kompanija Telekom Srbija raspisala je konkurs u kom traže mlade inženjere telekomunikacionih tehnologija da se prijave za 40 radnih mesta u toj kompaniji.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produžen rok za podnošenje prijava za koncesiju za beogradski aerodrom

Rok za podnošenje prijava za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu produžen je do 10. marta, objavljeno je u “Službenom glasniku”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply