Telekom Srbija isplatio dividende građanima

Telekom Srbija isplatio dividende građanima

Centralni registar hartija od vrednosti saopštio je da je kompanija Telekom Srbija isplatila je akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti.

Akcionarima je iz prošlogodišnje dobiti od 16,3 milijarde dinara na ime dividende isplaćeno 12,26 milijardi dinara, odnosno 15,32 dinara bruto po akciji.

Dividende su dobili svi koji su posedovali akcije Telekoma Srbije na dan 19. jun. Građani pojedinačno raspolažu sa 31 akcijom Telekoma pa su na ime dividendi prihodovali 403,7 dinara neto.

Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio dividendu od 13,08 dinara, a godinu ranije 9,46 dinara po akciji.

Država je većinski vlasnik Telekoma sa 58,1 odsto akcija, sopstvene akcije čine 20 odsto kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i građana.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Cene nafte stabilne, iznad 45 dolara za barel
Next Belex zabeležio pad od 0,4%

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Direktor EPS-a: Neće biti otpuštanja radnika

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milovan Grčić je danas izjavio da u tom preduzeću neće biti otpuštanja viška radnika.

Kompanije 0 Comments

Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Proizvođač praškastih i tečnih deterdženata Beohemija-Inhem iz Zrenjanina, najpoznatija po brendovima “Duel” i “Spin”, ušao je u stečaj.

Trgovina 0 Comments

Capitol Park Rakovica dobija novi deo, otvaranje u oktobru

Nakon uspešnog otvaranja dva ritejl parka tokom 2017. godine i najave za početak izgradnje Capitol Parka u Leskovcu, britanska kompanija Poseidon grupa zajedno sa svojim partnerom, belgijskom kompanijom Mitiska REIM,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply