Telekom Srbija isplatio dividende građanima

Telekom Srbija isplatio dividende građanima

Centralni registar hartija od vrednosti saopštio je da je kompanija Telekom Srbija isplatila je akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti.

Akcionarima je iz prošlogodišnje dobiti od 16,3 milijarde dinara na ime dividende isplaćeno 12,26 milijardi dinara, odnosno 15,32 dinara bruto po akciji.

Dividende su dobili svi koji su posedovali akcije Telekoma Srbije na dan 19. jun. Građani pojedinačno raspolažu sa 31 akcijom Telekoma pa su na ime dividendi prihodovali 403,7 dinara neto.

Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio dividendu od 13,08 dinara, a godinu ranije 9,46 dinara po akciji.

Država je većinski vlasnik Telekoma sa 58,1 odsto akcija, sopstvene akcije čine 20 odsto kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i građana.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Cene nafte stabilne, iznad 45 dolara za barel
Next Belex zabeležio pad od 0,4%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Skupština Impola odobrila dividendu od 36 dinara po akciji

Redovna skupština akcionara Impol Sevala, održana juče, usvojila je sve predložene tačke dnevnog reda, među njima i odluku o raspodeli dobiti.

Kompanije 0 Comments

Suspendovan kineski internet trgovac Alibaba

Grupa za borbu protiv falsifikovanja saopštila je u petak da je suspendovala iz članstva kinesku kompaniju Alibaba, giganta internet prodaje.

Agrobiznis 0 Comments

Odobrena prodaja većinskog paketa Sunoka austrijskoj kompaniji Agrana

Austrijskoj kompaniji Agrana odobreno je od strane Komisije za zaštitu konkurencije Srbije preuzmanje srpskog Sunoka, koji je u vlasništvu Miodraga Kostića.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply