Poništeno 323 državna tendera, vrednost nabavki 23,3 milijarde dinara

Za sedam meseci ove godine, komisija koja kontroliše javne nabavke u Srbiji poništila je 323 tendera za nabavke roba i usluga u vrednosti 23,3 milijarade dinara, piše Blic.

To znači, kako navodi list, da je poništen svaki drugi tender od objavljenih 672, čija je ukupna vrednost bila 47 milijardi dinara.

U Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki Blicu je rečeno da je nekoliko razloga za poništenje tendera – od pogrešno napisane konkursne dokumentacije do diskriminisanja jedne firme i favorizovanja drugih.

Primećeno je i sužavanje konkurencije među ponuđačima kroz nepotrebne zahteve za dodatnim uslovima.

Među naručiocima loših tendera bile su brojne državne institucije, ministarstva i državne kompanije, a procenjena vrednost tendera bila je od nekoliko stotina do više desetina miliona dinara.

Privatne firme žalile su da su pojedini državni organi na tenderima izabrali najskuplje ponude, čak i da su ih pisali ciljano za određene kompanije, piše Blic.

Izvor: GdeInvestirati/Blic/Beta

Previous Stavljen paraf na Memorandum o obilaznici oko Beograda
Next Skype prekida podršku za starije verzije Androdia i Windows Phone

You might also like

Kompanije 0 Comments

Google dobija konkurenta u web oglašavanju

Najpopularnija društvena mreža na svetu Facebook, planira da promeni način oglašavanja čime će postati konkurent kompaniji Google.

Saobraćaj 0 Comments

Tesla motors priprema novi tajni projekat

Tesla motors radi na novom projektu i najverovatnije ćemo ove nedelje objaviti detalje, izjavio je izvršni direktor te kompanije Elon Musk.

Kompanije 0 Comments

Američke kompanije “Uber” i “John Deere” žele da ulažu u srpsku privredu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, a “Uber” je izrazio želju da uđe na srpsko tržište.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply