Belex zabeležio pad od 0,4%

Belex zabeležio pad od 0,4%

Danas je prekinut dvodnevni uzlazni trend tržišta akcija, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 28,5 miliona dinara. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,4% na 612,7 poena.

Najprometnija akcija bilo je beogradsko stovarište Kopaonik (KOPB) koje je zabeležilo promet od 20,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.500 dinara.

Danas je ukupno isprometovano skoro 9% akcija ove kompanije u nekoliko većih transakcija. Od likvidnih papira najviše se trgovalo Energoprojekt holdingom (ENHL) koji je zabeležio promet od 4,6 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 1.200 dinara. Ova kompanija je saopštila da je njeno zavisno preduzeće, EP Niskogradnja, u Ugandi ugovorilo novi posao vredan 14,7 miliona evra.

Foto: serbianna.com

Foto: serbianna.com

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je ojačao za 0,2% na 975 dinara uz realizaciju od 0,3 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS)  pala 0,8% na 615 dinara uz rekordno slabo trgovanje od 0,2 miliona dinara. Bečejski Sojaprotein (SJPT) oporavio se dodatnih 0,3% uz minorno trgovanje, dok je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) palo 1,1% na 4.156 dinara uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Juče je saopšteno da će ove godine ipak otpočeti izgradnja gondole na Zlatiboru gde je Jedinstvo glavni izvođač radova. Messer Tehnogas (TGAS) je nastavio uzlazni trend, stigavši danas do nivoa od 8.672 dinara uz trgovanje vredno 1,1 milion dinara.

Gubitnik dana bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je pala 5,9% na 2.617 dinara uz promet od 0,2 miliona dinara.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Telekom Srbija isplatio dividende građanima
Next Microsoft gubi 70% prihoda godišnje u mobilnom segmentu

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Pritisak zbog tržišta rada i biotehnološkog sektora

Najveća američka agencija za zapošljavanje, ADP, u sredu je izvestila da je u aprilu u privatnom sektoru otvoreno 156.000 novih radnih mesta, manje od očekivanih 196.000 i najmanje u tri

Najvažnije vesti 0 Comments

Cene nafte porasle, u fokusu sastanak OPEC-a

Nakon tri dana uzastopnog pada, cene nafte su jutros porasle podstaknute aktuelnim naporima izvoznika da se smanji proizvodnja ovog energenta.

Dinar bez promene prema evru, ojačao 0,4 odsto u odnosu na dolar

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,3143 dinara za jedan evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply