Otkriveni novi detalji varanja Volkswagena

Otkriveni novi detalji varanja Volkswagena

Još pre 1999. godine je Volkswagen, nemački auto-gigant, počeo svoju prevaru na dizel motorima.

Kako navode regulatorne vlasti Njujorka, varanje je počelo sa šest odvojenih uređaja za lažiranje. Osam Volkswagenovih inženjera je u avgustu 2015. godine uništilo dokumenta koji to dokazuju.

Bivši direktor VW Martin Winterkorn navodno je pomogao da se ceo slučaj zataška. A američkim vlastima su zatim dostavili lažna dokumeta kako bi pokušali da prikriju prevaru.

Njujork je jedna od država koje su danas podnele tužbe protiv VW, Audija i Porschea zbog manipulacija vrednostima izduvnih gasova. U tužbama se navodi da su VW i njegove filijale prevarile kupce prodajom više od 40.000 vozila koja su opremljena softverom za prikrivanje realnog nivoa emisije štetnih gasova.

Ova nova tužba dolazi nakon što je VW uspeo da postigne nagodbu u vrednosti od 15,3 milijarde dolara sa federalnim sudom u San Francisku.

VW je upao prošle godine u najveću krizu do sada, kada je u javnost isplivalo da je u 11 miliona vozila širom sveta ugradio softver za manipulacije vrednostima izduvnih gasova.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Azijske berze: Ulagači oprezni, skok dolara
Next Vojvođanski paori zahtevaju veću cenu žita

You might also like

IT

HTC odbacuje navode o prodaji odeljenja sa telefonima Google-u

Kompanija HTC je reagovala na skore navode o potencijalnoj prodaji poslovanja sa mobilnim telefonima, gde se kao kupac pominjao Google.

Kompanije

WhatsApp ne briše u potpunosti izbrisane razgovore

Jonathan Zdziarski je bezbednosni stručnjak, računarski forenzičar i istraživač, koji je na svom blogu objavio analizu postupanja WhatsApp-a s izbrisanim razgovorima.

Kompanije

Portugalci žele da ulažu u vetroparkove u Srbiji

Predstojeća zvanična poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Portugalu dobra je prilika da se unapredi ekonomska saradnja, jer za to postoji veliki prostor, izjavila je savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava