Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih “boinga B 737-300“ koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Air Serbijinoj čarter kompaniji.

Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari “boing“ obavio je u subotu, na relaciji Podgorica – Lion, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt. MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomestio privremeno “ispadanje iz saobraćaja“ jednog od dva svoja aviona tipa “foker F-100“.

List piše i da se letelica se nalazi u Velikoj Britaniji, gde će u sklopu redovnog održavanja, biti zamenjen jedan motor čiji je tehnološki resurs upotrebe istekao.

Iz menadžmenta nisu odgovorili na pitanje pod kojim komercijalnim uslovima su iznajmili avion i posadu kompanije Air Serbia.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji
Next Francuski parlament usvojio kontroverzni zakon o radu

You might also like

Transport 0 Comments

Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

Svih 27 novih dizel-motornih ruskih vozova, 10 ih je već stiglo u Srbiju, biće isporučeno Srbiji do početka 2017. godine, izjavio je danas prvi zamenik direktora kompanije ruskih železnica RŽD International, Mansurbek Sultanov.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPCG u devet meseci uvezao struje za 49 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u prvih devet meseci ove godine uvezla je električnu energiju vrednu 49 miliona EUR, što je 30 miliona EUR više nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopšteno

Transport 0 Comments

Brexit tera Ford iz Britanije

Zbog predviđanja da će ih posledice Brexita koštati jednu milijardu, kompanija Ford razmišlja o zatvaranju svoje dve preostale fabrike u Velikoj Britaniji kako bi pokrili te troškove.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply