Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih “boinga B 737-300“ koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Air Serbijinoj čarter kompaniji.

Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari “boing“ obavio je u subotu, na relaciji Podgorica – Lion, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt. MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomestio privremeno “ispadanje iz saobraćaja“ jednog od dva svoja aviona tipa “foker F-100“.

List piše i da se letelica se nalazi u Velikoj Britaniji, gde će u sklopu redovnog održavanja, biti zamenjen jedan motor čiji je tehnološki resurs upotrebe istekao.

Iz menadžmenta nisu odgovorili na pitanje pod kojim komercijalnim uslovima su iznajmili avion i posadu kompanije Air Serbia.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji
Next Francuski parlament usvojio kontroverzni zakon o radu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nastavak rasta profitabilnosti T-Mobile-a, spajanje u fokusu

Američki T-Mobile, treća po veličini telekomunikaciona kompanija u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekom-a, objavio je ostvarene rezultate u trećem kvartalu i potvrdio uzlazni trend poslovanja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Loš učinak srpskih korporacija u prvih šest meseci

Najveće domaće korporacije u prvoj polovini godine zabeležile su oštar silazni trend poslovanja, mereno i prema prihodu i krajnjem rezultatu.

Kompanije 0 Comments

Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Najvećih petnaest domaćih izvoznika u prvih pet meseci tekuće godine prodalo je robu na ino tržištu u vrednosti od 1,8 milijardi evra, a lidersku poziciju je zadržao proizvođač automobila, FCA

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply