Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih “boinga B 737-300“ koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Air Serbijinoj čarter kompaniji.

Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari “boing“ obavio je u subotu, na relaciji Podgorica – Lion, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt. MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomestio privremeno “ispadanje iz saobraćaja“ jednog od dva svoja aviona tipa “foker F-100“.

List piše i da se letelica se nalazi u Velikoj Britaniji, gde će u sklopu redovnog održavanja, biti zamenjen jedan motor čiji je tehnološki resurs upotrebe istekao.

Iz menadžmenta nisu odgovorili na pitanje pod kojim komercijalnim uslovima su iznajmili avion i posadu kompanije Air Serbia.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji
Next Francuski parlament usvojio kontroverzni zakon o radu

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Neiskorišćeni krediti koštali BiH 3,4 miliona KM

Na kraju 2015. godine Bosna i Hercegovina je imala 2,1 milijardu maraka odobrenih kredita koje nije povukla i za koje je samo u prošloj godini platila penale u iznosu od 3,4 miliona KM.

Kompanije 0 Comments

Prodaje je fabrika stakla Zvezda iz Zemuna

Stečajni upravnik Fabrike za obradu stakla Zvezda iz Zemuna oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika, javnim nadmetanjem.

Industrija 1Comments

Neće biti otpuštanja u Fiatu, uspeo program dobrovoljnog odlaska

Program dobrovoljnog odlaska radnika iz “Fiata” uspeo je u potpunosti i neće biti otpuštanja rekla je direktorka “Fiata” Silvija Vernetti u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, prenosi RTS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply