Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih “boinga B 737-300“ koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Air Serbijinoj čarter kompaniji.

Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari “boing“ obavio je u subotu, na relaciji Podgorica – Lion, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt. MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomestio privremeno “ispadanje iz saobraćaja“ jednog od dva svoja aviona tipa “foker F-100“.

List piše i da se letelica se nalazi u Velikoj Britaniji, gde će u sklopu redovnog održavanja, biti zamenjen jedan motor čiji je tehnološki resurs upotrebe istekao.

Iz menadžmenta nisu odgovorili na pitanje pod kojim komercijalnim uslovima su iznajmili avion i posadu kompanije Air Serbia.

Izvor: Agencije
Previous Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji
Next Francuski parlament usvojio kontroverzni zakon o radu

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

U Rusiji će naredne godine opasti prerada nafte za 2,5 odsto

Zamenik ministra za energetiku Kiril Molodtsov saopštio je danas da plan ruskih proizvođača sirove nafte predviđa smanjenje prerade u rafinerijama za 2,5 odsto u 2017. godini, na 270 miliona tona.

Najvažnije vesti 0 Comments

Starbucks stiže u Srbiji, prvi lokal u Beogradu u toku ove godine

AmRest Holdings SE, najveći operater restorana u centralnoj Evropi, najavio je da planira da otvori Starbucks lokale u Srbiji, a prvi se očekuje u Beogradu u toku ove godine.

Tema dana 0 Comments

Poslovni forum u Astani: Sklopljeni prvi aranžmani među kompanijama iz Srbije i Kazahstana

Na biznis forumu Srbija-Kazahstan koji je danas otvoren u Astani sklopljeni su prvi poslovni aranžmani među kompanijama dve zemlje, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply