Luka Beograd ponovo traži kupce

Luka Beograd ponovo traži kupce

Milan Beko ponovo je oglasio prodaju Luke Beograd. Na prodaju su 22 objekta Luke Beograd i još pet objekata firme Nova Luka ukupne vrednosti oko 7,6 miliona evra.

Prodaja je, kako je navedeno, oglašena u skladu sa odredbama Unapred pripremljenog plana reorganizacije Luke Beograd a.d., koji se primenjuje od 21. oktobra 2014. godine.

Najvredniju stavku u najnovijem oglasu predstavljaju magacin prehrambenih proizvoda površine od 9.982 m2, čija je početna cena 2.317.250 evra i magacin Sava površine 7.480 kvadrata, čija je cena 2.199.120 evra.

Prethodni oglas objavljen je 1. decembra 2015. godine. Tada je oglašena prodaja grupe povezanih lica firmi – Lumaco, Drum Creek, Luka Petrol, Gizmal Ltd Cyprus i Delute. Ukupna vrednost imovine ovih firmi tada je procenjena na 21,5 miliona evra. Na taj oglas, kako piše Blic, javila se samo samo firma Alti iz Čačka, koja je za objekte na Vilinim vodama blizu samog pristaništa, površine oko 10.000 kvadrata, ponudila 1,5 miliona evra.

Za ostatak imovine koja je bila oglašena za prodaju do 15. januara 2016. godine, kada je istekao rok za slanje ponuda, niko se nije javio, piše Blic.

Beko pokušava da rasproda imovinu Luke kako bi, kako je ranije saopšteno iz ovog preduzeća, poveriocima vratio dug od 63 miliona evra. Na taj način Luka je pokušala da demantuje infromacije da Milan Beko zapravo rasprodaje imovinu kako bi, nakon neuspelog atenatata, napustio Srbiju i preselio u inostranstvo, piše Blic.

Izvor: Agencije
Previous Monsanto: Odbijena i druga Bayerova ponuda za preuzimanje
Next Britanija obavestila Brisel da odustaje od predsedavanja Evropskom unijom

You might also like

Kompanije

Samsung zabeležio veći rast prihoda i dobiti u 2. kvartalu

Samsung Electronics je juče, nakon nedavnih prognoza, i službeno objavio finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine. Iz izveštaja je vidljivo da su prihodi i dobit rasli, ali njihova struktura

Industrija

BAT za 49,4 milijardi dolara preuzeo američki Reynolds American

British American Tobacco (BAT) saglasio se danas da plati gotovo 50 milijardi dolara (47 milijardi evra) za preuzimanje kontrole nad rivalskom američkom firmom Reynolds Americana, čime će nastati najveća svetska

Banke i finansije

Kako da zatvorite račun u banci i ne dospete na “crnu listu” Kreditnog biroa

Na kritike da građani dospevaju na “crnu listu” neplatiša Kreditnog biroa zbog dugova od nekoliko dinara, iz Udruženja banaka odgovaraju – liste docnji prave kompjuterski sistemi.