Evro pao ispod psihološkog nivoa 1,10 dolara

Evro pao ispod psihološkog nivoa 1,10 dolara

Obnovljene spekulacije da će američka centralna banka povećati kamatne stope, najmanje jednom, u ovoj godini, ojačale su vrednost dolara na međunarodnim valutnim tržištima.

U odnosu na zajedničku evropsku valutu američka je jutros ojačala 0,29 odsto, na 1,0989 dolara za evro. U poslednjih mesec dana evro je prema dolaru oslabio 2,59 odsto.

I funta je pala prema dolaru, 0,21 odsto, te se trguje po ceni 1,30 dolara za funtu, dok je u odnosu na evro, funta porasla blagih 0,08 odsto.

Svi makroekonomski podaci objavljeni u poslednje vreme ukazuju da američka ekonomija snažno napreduje, što je podstaklo nadanja da bi Fed mogao u ovoj godini povećati kamate najmanje jednom. Na snažan rast privrede SAD ukazuje i juče objavljeni izveštaj Međunarodnog monetarnog fonda, u kojem su Sjedinjene Države jedna od retkih privreda kojoj je MMF povećao prognozu rasta.

Za sve druge vodeće svetske ekonomije MMF je revidirao procenu rasta na niže.

Izvor:Agencije
Previous Vojvođanski paori zahtevaju veću cenu žita
Next Monsanto: Odbijena i druga Bayerova ponuda za preuzimanje

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Značajan pad vrednosti dolara

Američka valuta pala je prošle sedmice na najniži nivo od januara 2015. godine, dok je evropska valuta u zamahu.

Beogradska berza: Slab promet za kraj trgovačke sedmice

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je izuzetno slabu investicionu aktivnost uz blagu negativnu korekciju berzanskih indeksa.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Skok indeksa podstaknut finansijskim sektorom

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija porasle, ponajviše u finansijskom sektoru, pri čemu je Dow Jones indeks dostigao novi najviši nivo u istoriji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply