EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

Danas je Evropska unija predložila nove nacionalne ciljeve za drastično smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2030. godine kako bi ispunila obećanje sa klimatskog samita u Parizu.

Najveći teret novih planova pada na Švedsku, Luksemburg, Finsku, Dansku, Nemačku, Britaniju, Francusku i Austriju, ocenjuje agencija France presse, dodajući da su ovi planovi deo nastojanja evropskog bloka da ispuni obećanje o smanjenju emisije štetnih gasova za 40 odsto u odnosu na nivo iz 1990, prenosi agencija France presse.

Prema nacrtu predloga, Britanija, kao drugi najveći evropski emiter štetnih gasova posle Nemačke, trebalo bi da smanji zagađenje za 37 odsto do 2030. godine u odnosu na nivo iz 2005. godine, što je znatno više od većine drugih članica Unije, javlja agencija Reuters.

Nemačka bi trebalo da smanji zagađenje za 38 odsto, a Francuska za 37 odsto. Takođe su predloženi i stroži ciljevi za smanjenje gasova u Luksemburgu i Švedskoj, dok je Bugarska jedina članica Unije od koje je zatraženo da ne menja ciljeve, navodi britanska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Katanac na lokale zbog neizdatih računa i neprijavljenih radnika
Next Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji

You might also like

Društvo 0 Comments

Radošević: EU za sanaciju posledica poplava dala 172 miliona evra

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević izjavio je danas u Nišu da je Evropska unija je do sada dala više od 172 miliona evra za otklanjanje posledica poplava u

Najvažnije vesti 1Comments

Prosečna plata u aprilu 416 evra

Prosečna neto zarada za april 2018. godine iznosila je 416 evra, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Društvo 0 Comments

Rasim Ljajić: Podeljeno 67.000 vaučera, obezbeđeno dodatnih 20.000

Do sada je srpskim turistima za odmor u domaćim banjama i planinama podeljeno 67.000 vaučera, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply