EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

Danas je Evropska unija predložila nove nacionalne ciljeve za drastično smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2030. godine kako bi ispunila obećanje sa klimatskog samita u Parizu.

Najveći teret novih planova pada na Švedsku, Luksemburg, Finsku, Dansku, Nemačku, Britaniju, Francusku i Austriju, ocenjuje agencija France presse, dodajući da su ovi planovi deo nastojanja evropskog bloka da ispuni obećanje o smanjenju emisije štetnih gasova za 40 odsto u odnosu na nivo iz 1990, prenosi agencija France presse.

Prema nacrtu predloga, Britanija, kao drugi najveći evropski emiter štetnih gasova posle Nemačke, trebalo bi da smanji zagađenje za 37 odsto do 2030. godine u odnosu na nivo iz 2005. godine, što je znatno više od većine drugih članica Unije, javlja agencija Reuters.

Nemačka bi trebalo da smanji zagađenje za 38 odsto, a Francuska za 37 odsto. Takođe su predloženi i stroži ciljevi za smanjenje gasova u Luksemburgu i Švedskoj, dok je Bugarska jedina članica Unije od koje je zatraženo da ne menja ciljeve, navodi britanska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Katanac na lokale zbog neizdatih računa i neprijavljenih radnika
Next Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji

You might also like

Društvo 0 Comments

Vladimir Kostić: Politika pojela život u Srbiji, postali smo društvo bez društva

Povodom obeležavanja 175 godina postojanja Srpske akademije nauka i umetnosti, predsednik ove organizacije Vladimir Kostić kaže da je čudno da su naše “polupismene megdandžije”, praveći ovu državu, imale svest o

Ove godine će broj povezanih uređaja nadmašiti populaciju planete

Broj povezanih “stvari” u ukupnoj instaliranoj bazi Internet of Things (IoT) širom sveta će po prvi put u 2017. godini nadmašiti ukupnu globalnu populaciju.

Društvo 0 Comments

Prosečna plata u Novom Sadu porasla za 9.000 dinara

Prosečna plata u Novom Sadu porasla je u junu za oko 9.000 dinara (oko 75 evra), u odnosu na maj ove godine, najnoviji su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply