EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

Danas je Evropska unija predložila nove nacionalne ciljeve za drastično smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2030. godine kako bi ispunila obećanje sa klimatskog samita u Parizu.

Najveći teret novih planova pada na Švedsku, Luksemburg, Finsku, Dansku, Nemačku, Britaniju, Francusku i Austriju, ocenjuje agencija France presse, dodajući da su ovi planovi deo nastojanja evropskog bloka da ispuni obećanje o smanjenju emisije štetnih gasova za 40 odsto u odnosu na nivo iz 1990, prenosi agencija France presse.

Prema nacrtu predloga, Britanija, kao drugi najveći evropski emiter štetnih gasova posle Nemačke, trebalo bi da smanji zagađenje za 37 odsto do 2030. godine u odnosu na nivo iz 2005. godine, što je znatno više od većine drugih članica Unije, javlja agencija Reuters.

Nemačka bi trebalo da smanji zagađenje za 38 odsto, a Francuska za 37 odsto. Takođe su predloženi i stroži ciljevi za smanjenje gasova u Luksemburgu i Švedskoj, dok je Bugarska jedina članica Unije od koje je zatraženo da ne menja ciljeve, navodi britanska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Katanac na lokale zbog neizdatih računa i neprijavljenih radnika
Next Beogradska berza: Nastavljen rast akcija, Energoprojekt holding najprometniji

You might also like

Društvo 0 Comments

OECD: 200 miliona radnika ne vlada ni osnovnim veštinama

Više od 200 miliona radnika u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ne vlada čak ni osnovnim veštinama, kao što su čitanje i računanje.

Društvo 0 Comments

Evropa: Biznis najbitniji za smanjenje nezaposlenosti mladih

U Evropi je, tokom poslednje tri godine, više od 1,4 miliona mladih našlo posao, a oko 900.000 više nije isključeno sa tržišta rada i iz obrazovnog sistema, rezultat je inicijative Evropske

Društvo 0 Comments

Više od 1,2 miliona Srba kupuje online

U Srbiji je prošle godine oko 1,2 miliona građana kupovalo putem interneta, što je 5odsto više nego 2014. godine, ali Srbija je i dalje ispod evropskog proseka, obavljeno je na skupu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply