Donald Trump zvanično republikanski predsednički kandidat

Donald Trump zvanično republikanski predsednički kandidat

Posle višemesečnih spekulacija i neslaganja u redovima Republikanske stranke, američki milijarder Donald Trump zvanično je proglašen za republikanskog kandidata za američkog predsednika.

Očekuje se da Trump prihvati nominaciju u četvrtak, pošto su ga delegati formalno izabrali drugog dana konvencije Repulikanske partije u Klivlendu.

Drugi dan republikanske konvencije tematski je bio posvećen ekonomiji (Make Amerika Work Again), medjutim govornici su se uglavnom fokusirali na napade na verovatnu kandidatkinju demokrata Hillary Clinton.

Predsedavajući Predstavničkog doma SAD Paul Ryan rekao je da Clintonova predstavlja treći mandat predsednika Baracka Obame. Guverner Nju Džersija Chris Christie, nekadašnji tužilac, održao je simulaciju sudjenja Clintonovoj dok je publika uzvikivala “zatvorite je”.

Na konvenciji je prikazan video Trumpov snimak u kojem navodi da je “ovo napredak”, dodajući da “moraju da idu do kraja”.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Grčka uplatila ECB-u deo duga
Next Srpski rast treba biti brži tri puta od EU

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Vladine snage preuzele kontrolu nad više naselja u okolini Damaska

Nakon niza žestokih borbi vladine snage su preuzele kontrolu nad strateški važnim gradom Deir Al-Assafir u provinciji Damask, potvrdila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Geopolitika 1Comments

Ruski “su-27” presreo američki izviđački avion iznad Baltičkog mora

Ruski avion “su-27” presreo je na “nebezbedan i neprofesionalan” način izviđački avion američkih vazduhoplovnih snaga koji je leteo u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora, saopštio je Pentagon.

Geopolitika 0 Comments

Severna Koreja spremna da prekine nuklearne probe pod uslovom

Šef diplomatije Severne Koreje Ri Su Jong rekao je da je njegova zemlja spremna da prekine nuklearne probe ako SAD obustave godišnje vojne vežbe sa južnim susedom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply