Audi: Velike investicije u električne automobile

Audi: Velike investicije u električne automobile

Audi predstavlja novu strategiju u kojoj će veliki naglasak biti stavljen na razvoj vozila na električni pogon, prenosi Reuters.

Cilj firme je do 2025. prodajom električnih automobila ostvariti četvrtinu prihoda. Stoga će u Audiju od sada ulagati oko trećine svog budžeta za istraživanje i razvoj u električne automobile, digitalne usluge i autonomno upravljanje automobilom.

Kako bi osigurao sredstva za razvoj električnih automobila, Audi navodno namerava smanjiti ulaganja u razvoj automobila na klasični dizelski i benzinski pogon, što će se najviše odraziti na smanjenje broja verzija motora i menjača razvijenih samo za pojedina tržišta.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Kompanija Microsoft ostvarila neočekivani profit
Next Grčka uplatila ECB-u deo duga

You might also like

Industrija 0 Comments

Ministarstvo: Rešenje za RTB Bor slično kao za smederevsku Železaru

Razgovori o najboljem rešenju za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor intenzivno se vode s kineskim investitorima, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac.

Prehrambena industrija 0 Comments

Nestle zabeležio pad prodaje

Švajcarski proizvođač hrane i pića “Nestle” saopštio je da je u prvih devet meseci ove godine zabeležio pad prodaje za 0,4 odsto, na vrednost od 65,3 milijardi franaka.

Kompanije 0 Comments

Tržišna vrednost Microsofta dostigla 500 milijardi dolara

Nakon što je Microsoft objavio nove finansijske rezultate za drugo tromesečje fiskalne 2017. godine, tržišna vrednost kompanije je dostigla 500 milijardi dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply