Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Kompaniju Qualcomm bi mogla da očekuje kazna od 900 miliona dolara ako Fair Trade Commission komisija Južne Koreje presudi da je kompanija odgovorna za zloupotrebu patenata.

Kako se navodi, Qualcomm je naplaćivao koreanskim proizvođačima izuztno velike naknade za licenciranje svojih proizvoda, čime je prekršio principe tržišne konkurencije. Prva presuda će biti donešena 20. jula, i u slučaju da Qualcomm bude proglašen krivim, može ga očekivati najveća kazna ikada izdata od strane južnokorejskog FTC-a.

Qualcomm je prikupljao naknade od proizvođača na osnovu pojedinačnih proizvoda, računajući vrednost celog proizvoda, umesto Qualcomm patentiranih delova. Kompanija je na ovaj način ostvarila godišnji prihod od 1.27 miliona dolara od proizvođača kao što su LG i Samsung. Prošle godine je Qualcomm takođe bio suočen sa kaznom od milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Aerodrom Nikola Tesla zabeležio blagi pad broja putnika
Next Evropske berze pod pritiskom zbog pada cena sirovina

You might also like

Kompanije 0 Comments

BiH: Mikropreduzeća čine skoro 75 odsto firmi

U BiH je zaključno sa prvim polugodištem prošle godine bilo 35.700 firmi, od kojih 74,7 odsto spada u mikropreduzeća, 18,1 odsto je malih preduzeća, dok su 6,1 srednja, a samo

Industrija 0 Comments

Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Gornjomilanovački Metalac zabeležio je prošle godine konsolidovani prihod od 7,27 milijardi dinara, od čega je prihod od prodaje iznosio 7,09 milijardi što je 11,7 odsto više u odnosu na godinu

Najvažnije vesti 0 Comments

Fiat Crysler Srbija najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017.

Najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017. godine i dalje je kompanija Fiat Crysler Srbija, dok je u julu to bila železara HBIS grupa (ranije Hesteel).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply