Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Kompaniju Qualcomm bi mogla da očekuje kazna od 900 miliona dolara ako Fair Trade Commission komisija Južne Koreje presudi da je kompanija odgovorna za zloupotrebu patenata.

Kako se navodi, Qualcomm je naplaćivao koreanskim proizvođačima izuztno velike naknade za licenciranje svojih proizvoda, čime je prekršio principe tržišne konkurencije. Prva presuda će biti donešena 20. jula, i u slučaju da Qualcomm bude proglašen krivim, može ga očekivati najveća kazna ikada izdata od strane južnokorejskog FTC-a.

Qualcomm je prikupljao naknade od proizvođača na osnovu pojedinačnih proizvoda, računajući vrednost celog proizvoda, umesto Qualcomm patentiranih delova. Kompanija je na ovaj način ostvarila godišnji prihod od 1.27 miliona dolara od proizvođača kao što su LG i Samsung. Prošle godine je Qualcomm takođe bio suočen sa kaznom od milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Aerodrom Nikola Tesla zabeležio blagi pad broja putnika
Next Evropske berze pod pritiskom zbog pada cena sirovina

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Američki proizvođač softvera Oracle objavio je da je za nešto više od 600 miliona dolara preuzeo kompaniju Dyn koja se bavi nadzorom internet prometa i dodelom adresa (DNS).

Najvažnije vesti 0 Comments

U Srbiji 10 odsto više kompanija u stečaju

U Srbiji se trenutno vodi 2.080 stečajnih postupaka što je za deset postupaka više nego pre dva meseca.

Kompanije 0 Comments

Goldman Sachs razmatra mogućnost trgovine bitcoinima

Američka investiciona banka Goldman Sachs razmatra mogućnost formiranja odeljenja za trgovanje bitcoinima kako bi udovoljili potražnji klijenata, tvrdi upućeni izvor.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply