Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Qualcomm bi Južnoj Koreji mogao platiti odštetu zbog zloupotrebe patenata

Kompaniju Qualcomm bi mogla da očekuje kazna od 900 miliona dolara ako Fair Trade Commission komisija Južne Koreje presudi da je kompanija odgovorna za zloupotrebu patenata.

Kako se navodi, Qualcomm je naplaćivao koreanskim proizvođačima izuztno velike naknade za licenciranje svojih proizvoda, čime je prekršio principe tržišne konkurencije. Prva presuda će biti donešena 20. jula, i u slučaju da Qualcomm bude proglašen krivim, može ga očekivati najveća kazna ikada izdata od strane južnokorejskog FTC-a.

Qualcomm je prikupljao naknade od proizvođača na osnovu pojedinačnih proizvoda, računajući vrednost celog proizvoda, umesto Qualcomm patentiranih delova. Kompanija je na ovaj način ostvarila godišnji prihod od 1.27 miliona dolara od proizvođača kao što su LG i Samsung. Prošle godine je Qualcomm takođe bio suočen sa kaznom od milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Aerodrom Nikola Tesla zabeležio blagi pad broja putnika
Next Evropske berze pod pritiskom zbog pada cena sirovina

You might also like

Apple: Budućnost su aplikacije za televizore

Aplikacije za televizore su budućnost, izjavio je direktor Applea Tim Cook i dodao da ta kompanija želi da pomogne u promeni industrije zabave.

Kompanije 0 Comments

Al Dahra zainteresovana za srpski PKB

Arapi bi u Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB). To bi mogao biti rezultat nastavka pregovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa čijim direktorom Hadimom al Darejem je danas

Saobraćaj 0 Comments

Beograd: Kazna za neplaćanje parkinga 180 evra

Stranim državljanima koji ne plate nalog za dnevnu parking kartu u Beogradu, biće naplaćeno gde god da se nalaze u inostranstvu, što će ih koštati mnogo više nego da su platili

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply