Kineski konzorcijum kupuje Operu za 600 miliona dolara

Kineski konzorcijum kupuje Operu za 600 miliona dolara

Opera je prihvatila 600 miliona dolara koju je ponudio kineski konzorcijum za popularnu kompaniju.

Konzorcijum, predvođen kompanijom Qihoo 360, poseduje većinu onoga što nudi Opera. Ovo uključuje Browser, ime kompanija i neke aplikacije koje se tiču privatnosti i performansi. Stara Opera će morati da promeni ime u roku od 18 meseci, a u njenom vlasništvu su ostali Opera TV i Opera Apps & Games.

Sličan sporazum o preuzimanju u vrednosti od 1,2 milijarde dolara, ponuđen ranije ove godine, nije uspeo jer je konzorcijum bio spreman da ponudi samo 600 miliona dolara za željena poslovanja. Od 1669 zaposlenih u kompaniji Opera, 560 njih će ostati u kompaniji. Opera će moći da nastavi da funkcioniše bez problema, s obzirom na to da kompanija godišnje zarađuje 616 miliona dolara od Opera TV, što čini oko 75% kompanijinih prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Evropska unija kaznila proizvođače kamiona sa tri milijarde evra
Next Poreska uprava pozvala građane da prijave prihode od izdavanja nepokretnosti u zakup

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nastavak rasta profitabilnosti T-Mobile-a, spajanje u fokusu

Američki T-Mobile, treća po veličini telekomunikaciona kompanija u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekom-a, objavio je ostvarene rezultate u trećem kvartalu i potvrdio uzlazni trend poslovanja.

Kompanije 0 Comments

Bayer ne odustaje od kompanije Monsanto

Nemački farmaceutski i hemijski gigant Bayer prikupio je 1,46 milijardi evra prodajom akcija filijale za hemikalije Covestro a novac planira da upotrebi za finansiranje preuzimanja američkog proizvođača semena i pesticida Monsanta.

Kompanije 0 Comments

Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

Svih 27 novih dizel-motornih ruskih vozova, 10 ih je već stiglo u Srbiju, biće isporučeno Srbiji do početka 2017. godine, izjavio je danas prvi zamenik direktora kompanije ruskih železnica RŽD International, Mansurbek Sultanov.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply