Kineski konzorcijum kupuje Operu za 600 miliona dolara

Kineski konzorcijum kupuje Operu za 600 miliona dolara

Opera je prihvatila 600 miliona dolara koju je ponudio kineski konzorcijum za popularnu kompaniju.

Konzorcijum, predvođen kompanijom Qihoo 360, poseduje većinu onoga što nudi Opera. Ovo uključuje Browser, ime kompanija i neke aplikacije koje se tiču privatnosti i performansi. Stara Opera će morati da promeni ime u roku od 18 meseci, a u njenom vlasništvu su ostali Opera TV i Opera Apps & Games.

Sličan sporazum o preuzimanju u vrednosti od 1,2 milijarde dolara, ponuđen ranije ove godine, nije uspeo jer je konzorcijum bio spreman da ponudi samo 600 miliona dolara za željena poslovanja. Od 1669 zaposlenih u kompaniji Opera, 560 njih će ostati u kompaniji. Opera će moći da nastavi da funkcioniše bez problema, s obzirom na to da kompanija godišnje zarađuje 616 miliona dolara od Opera TV, što čini oko 75% kompanijinih prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Evropska unija kaznila proizvođače kamiona sa tri milijarde evra
Next Poreska uprava pozvala građane da prijave prihode od izdavanja nepokretnosti u zakup

You might also like

Kompanije 0 Comments

Air Serbia: Unapređen IT sistem za prodaju i prijavu na let

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije saopštila je da je uspešno prešla na korišćenje Sabre sistema za prodaju, prijavu na let i ukrcavanje, što je omogućilo uvođenje mnoštvo novih opcija

Najvažnije vesti 0 Comments

EU usvojila antidamping mere za kineski čelik, Srbija pod nadzorom

Evropska komisija je definitivno usvojila zaštitne mere protiv jeftinog čelika iz Kine, dok mere za čelik iz Srbije i još četiri zemlje nisu usvojene već će se nastaviti nadzor tokom

Saobraćaj 0 Comments

Kinezi će u Bugarskoj proizvoditi električne automobile

Kineska državna automobilska kompanija JAC Motors razmatra mogućnost početka proizvodnje električnih vozila u Bugarskoj, što bi poslužilo kao odskočna daska za ulazak na evropska tržišta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply