Voda sa česme nebezbedna za piće?

Voda sa česme nebezbedna za piće?

Sajt za iznajmljivanje smeštaja Citybates Appartments napravio je listu evropskih država u kojima se ne preporučuje korišćenje vode iz lokalnih vodovoda, piše Daily Mail.

Pored Srbije, na ovoj listi nalaze se skoro sve susedne zemlje – Bosna i Hercegovina, Slovačka, Bugarska, Rumunija, Albanija, Crna Gora i Hrvatska.

U Sloveniji i Makedoniji je voda sa česme preporučljiva za piće.

Agencija je napravila mape na kojima se može videti u kojim zemljama nije potrebno razmišljati o upotrebi vode sa česme.

Turisti bi u ovim zemljama trebali da budu na oprezu i koriste isključivo flaširanu vodu. Čak i nenamerno grgoljanje tokom tuširanja ili pranje zuba moglo bi da izazove neku od bolesti, navode na Daily Mail-u.

Pogledajte u infografici u kojim zemljama je bezbedno piti vodu sa česme:

Foto: citybaseapartments.com

Foto: citybaseapartments.com

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Udarcima na gradonačelnika, Inicijativa "Ne davimo Beograd" negira napad
Next Beogradska berza: Ogroman promet zahvaljujući obveznicama, pad indeksa

You might also like

Društvo 0 Comments

Minimalac u Makedoniji 200 evra

Makedonski ministar finansija Dragan Tevdovski izjavio je da će minimalna plata u Makedoniji od septembra iznositi 12.000 denera, odnosno oko 200 evra.

Društvo 0 Comments

Niža stopa nezaposlenosti

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se 638.000 osoba i to je najmanji broj nezaposlenih u poslednjih 25 godina, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Društvo 0 Comments

Nemačka – zemlja u čiju budućnost se ne sumnja

Poslovno poverenje u Nemačkoj je poraslo na novi rekord, jer je optimizam povodom budućeg poslovanja neutralisao nešto pesimističniju procenu aktuelne situacije. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply