Udarcima na gradonačelnika, Inicijativa “Ne davimo Beograd” negira napad

Udarcima na gradonačelnika, Inicijativa “Ne davimo Beograd” negira napad

Umesto “otkaza”, gradonačelniku Beograda Siniši Malom “uručeni” su napadi. Iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” negiraju napad, ministar Nebojša Stefanović najavljuje tužbu.

Tokom jutrošnjeg protesta Inicijative ispred Skupštine grada Beograda, došlo je do incidenta, kada je povređen jedan policajac.

Pristalice inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” pokušale su jutros da dostave papir sa ispisanom ostavkom gradonačelniku Siniši Malom i drugim gradskim zvaničnicima koje smatraju odgovornim za rušenja objekata i maltretiranja građana u beogradskoj četvrti Savamala tokom noći posle izbora 24. aprila. Predstavnici Inicijative su preko policije, koja je obezbeđivala Skupštinu grada, ubacivali toalet papir i listove papira sa “otkazima”, nakon čega su vrata Skupštine blokirana.

Stefanović: Krivične i prekršajne prijave

Mali je izjavio da su demonstranti iz Inicijative izvršili fizički napad na njega i nekoliko odbornika Skupštine Beograda, kao i da su povredili jednog policajca. Zbog toga će biti podnete kriične i prekršajne prijave, kako je najavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da je nemoguće negirati da je ispred skupštine viđeno “potpuno nasilje i divljanje”, kao i pokušaj prebijanja ljudi.

“Došlo je do napada na pripadnike policije, a napadnuti su i gradonačelnik i veća grupa odbornika, kada su pokušali da uđu u zgradu”, rekao je ministar.

On je objasnio da su pripadnici Inicijative pokušali da spreče ulazak gradonačelnika i odbornika, a kada im to nije uspelo, “bilo je pokušaja da transparentima i motkama na kojima su bili transparenti budu udareni odbornici i gradonačelnik”.

Mali: Ne plašite se za moju odgovornost

“Sigurno ne planiram da podnesem ostavku zbog pedesetak ljudi koji me napadaju motkom dok ulazim u zgradu Gradske skupštine”, kazao je gradonačelnik Beograda.

“Ne plašite se za moju odgovornost. Nisam se školovao da budem političar. Radim to zato što smatram da većina građana podržava politiku investicija, novih radnih mesta, smanjenja deficite”, rekao je Mali.

Veselinović: To se nije dogodilo

Dobrica Veselinović iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” negirao da su predstavnici te inicijative napali gradonačelnika.

“Ne. To se nije dogodilo. Mi smo mu uručili otkaze”, kazao je Veselinović, dodavši da nisu videli povređenog policajca o kojem je Mali govorio.

Nakon pregleda snimka sa skupa utvrdiće se šta se zapravo dogodilo.

Izvor: Tanjug, Beta, N1
Previous NBS: Privatnu penziju prima više od 185.000 ljudi
Next Voda sa česme nebezbedna za piće?

You might also like

Društvo 0 Comments

José Mujica – Mudre reči “najsiromašnijeg predsednika na svetu”

“Nije teško uspeti u poslu, ali uspeti u privatnom životu je mnogo teže. Biti čovek je mnogo teže. To zaboravljamo.” kaže José Mujica, penzionisani predsednik Urugvaja, poznat je u svetu

Društvo 0 Comments

Nezaustavljivi gubitak bogatstva industrijskog giganta

U poslednjih godinu dana više od 2,87 milijardi dolara izgubila je porodica koja je vlasnik ArcelorMittala, najvećeg evropskog proizvođača čelika.

Tema dana 0 Comments

Stambeni krediti sa fiksnom kamatom i u Srbiji

Nekoliko banaka na srpskom tržištu pustilo je stambene kredite indeksirane u evrima sa fiksnom kamatnom stopom, uz rok otplate do 20 godina, piše Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply