Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara

Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara

U narednih pet godina fondacija će investirati još pet milijardi dolara u Afriku, izjavio je Bill Gates, jedan od osnivača kompanije Microsoft.

Gates je u Johanesburgu održao godišnje predavanje uoči dana posvećenog Nelsonu Mandeli, kada se Južnoafrikanci podstiču da posvete 67 minuta pomaganju drugima.

Ukoliko svet ne deluje u cilju pronalaženja kreativnijih načina da učini pristupačijim prevenciju i terapije za HIV, Gates je upozorio da bi “teško stečen uspeh u borbi protiv HIV-a u subsaharskoj oblasti u proteklih 15 godina mogao da se preokrene”, s obzirom na visok stepen nataliteta.

Afrika je u demografskom smislu najmladji kontinent, rekao je Gates i dodao da se procenjuje da će do 2050. u Africi živeti 40 odsto ukupnog broja dece na svetu.

Foto: getty

Foto: getty

Gates je ocenio da je Afrika postigla značajan supeh u borbi protiv side. Danas polovina od 6,8 miliona zaraženih u Južnoj Africi prima terapiju, i dodao da je Fondacija “Bill i Melinda Gates” već uložila više od devet milijardi dolara u Afriku, uglavnom za zdravstvo.

On će učestvovati na globalnoj konferenciji o sidi, koja počinje u ponedeljak u Južnoj Africi.

Medjunarodni dan Nelsona Mandele, borca protiv aparthejda i prvog demokratski izabranog predsednika Južne Afrike, obeležava se na dan njegovog rodjenja, 18. jula. Tim povodom se svake godine organizuje predavanje posvećeno socijalnim problemima, na kojima su govorile istaknute ličnosti, medju kojima Bill Gatets, Desmond Tutu i Kofi Annan.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous SoftBank Group kupuje ARM Holding
Next Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

OECD blago podigao procene rasta globalne ekonomije u 2017.

Globalna ekonomija ojačala je zahvaljujući monetarnim i fiskalnim podsticajima koji su podržali rast u većini zemalja, objavila je u utorak u najnovijim ekonomskim prognozama Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj

Najvažnije vesti 0 Comments

Međugodišnja inflacija u avgustu 2,5 odsto

Inflacija u Srbiji je u avgustu 2017. godine zabeležila mesečni rast od 0,2%, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Makroekonomija 0 Comments

Prosečna plata u Srbiji 45.870 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u martu 2016. godine iznosila je 45.870 dinara i nominalno je veća za 3,2 odsto nego u februaru, a realno za 3,3 odsto, saopštio

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply