Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara

Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara

U narednih pet godina fondacija će investirati još pet milijardi dolara u Afriku, izjavio je Bill Gates, jedan od osnivača kompanije Microsoft.

Gates je u Johanesburgu održao godišnje predavanje uoči dana posvećenog Nelsonu Mandeli, kada se Južnoafrikanci podstiču da posvete 67 minuta pomaganju drugima.

Ukoliko svet ne deluje u cilju pronalaženja kreativnijih načina da učini pristupačijim prevenciju i terapije za HIV, Gates je upozorio da bi “teško stečen uspeh u borbi protiv HIV-a u subsaharskoj oblasti u proteklih 15 godina mogao da se preokrene”, s obzirom na visok stepen nataliteta.

Afrika je u demografskom smislu najmladji kontinent, rekao je Gates i dodao da se procenjuje da će do 2050. u Africi živeti 40 odsto ukupnog broja dece na svetu.

Foto: getty

Foto: getty

Gates je ocenio da je Afrika postigla značajan supeh u borbi protiv side. Danas polovina od 6,8 miliona zaraženih u Južnoj Africi prima terapiju, i dodao da je Fondacija “Bill i Melinda Gates” već uložila više od devet milijardi dolara u Afriku, uglavnom za zdravstvo.

On će učestvovati na globalnoj konferenciji o sidi, koja počinje u ponedeljak u Južnoj Africi.

Medjunarodni dan Nelsona Mandele, borca protiv aparthejda i prvog demokratski izabranog predsednika Južne Afrike, obeležava se na dan njegovog rodjenja, 18. jula. Tim povodom se svake godine organizuje predavanje posvećeno socijalnim problemima, na kojima su govorile istaknute ličnosti, medju kojima Bill Gatets, Desmond Tutu i Kofi Annan.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous SoftBank Group kupuje ARM Holding
Next Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Potrošačke cene u Srbiji pale 0,1 odsto u decembru

Potrošačke cene u Srbiji su u decembru za 0,1 odsto bile niže nego u novembru, a u odnosu na decembar 2015. povećene su za 1,6 odsto, saopštio je danas Republički

Tema dana 1Comments

Gligorov: Nije lako prognozirati kako će se pobeda Trampa odraziti na svetsku ekonomiju

Stručnjak Bečkog instituta za međunarodnu ekonomiju Vladimir Gligorov kaže da nije lako prognozirati kako će se pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD odraziti na svetsku ekonomiju, ali ocenjuje

Najvažnije vesti 3 Comments

Fiskalni deficit Srbije u 2017. projektovan na 1,7 odsto BDP-a

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da se u 2017. godini očekuje da će fiskalni deficit pasti na 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply