Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

U petak je menadžment firme Herballife pristao da plati 200 miliona dolara, da promeni način poslovanja, kao i da izmiri potraživanja saveznih regulatora, jer su dovodili ljude u zabludu da će se brzo obogatiti prodavajući njihove proizvode.

Kompanija Herbalife  je, kako navode federalni agenti u svojoj tužbi, “obmanjivala ljude da postanu njegovi distributeri ili članovi”.

Nakon istrage o piramidalnoj šemi Herbalife-a, utvrđeno je ipak da Herbalife nije piramidalna šema, što znači da će Herbalife moći da nastavi svoj “core biznis”.

Ali je utvrđeno i obmanjivanje članova. “Pokazivali su im video snimke i brošure njihovih distributera koji lagodno žive. Na snimcima su bile palate, skupi automobili i sve moguće ugodnosti, dok je zapravo realno stanje daleko prizemnije”, navodi se u saopštenju.

Naime, kako su naveli federalni agenti, veliki broj ljudi je čak bio u gubitku ili zarađivao veoma malo.

Herbalife, koji se bavi mrežnim marketingom, moći će da nastavi svoje poslovanje, ali ukoliko sve tvrdnje kojima privlači buduće saradnike budu istinite.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara
Next Evropske berze: Tehnološki sektor podstakao rast berzi

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Američki 21st Century Fox za 14,8 milijardi dolara kupuje Sky

Američka medijska kuća 21st Century Fox saopštila je danas da je evropska tv stanica Sky prihvatila njenu ponudu za preuzimanje u vrednosti od 14,8 milijardi dolara.

Tema dana 1Comments

Od prodaje Aerodroma država očekuje 350 miliona evra

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da očekuje da se naredne godine u budžet slije oko 350 miliona evra od privatizacije Aerodroma “Nikola Tesla”.

Društvo 2 Comments

Fruška gora omiljena destinacija za lov na tartufe

Fruška gora postala je jedna od omiljenih destinacija lovaca na tartufe, a tragača je sve više i u ostalim krajevima Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply