Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

U petak je menadžment firme Herballife pristao da plati 200 miliona dolara, da promeni način poslovanja, kao i da izmiri potraživanja saveznih regulatora, jer su dovodili ljude u zabludu da će se brzo obogatiti prodavajući njihove proizvode.

Kompanija Herbalife  je, kako navode federalni agenti u svojoj tužbi, “obmanjivala ljude da postanu njegovi distributeri ili članovi”.

Nakon istrage o piramidalnoj šemi Herbalife-a, utvrđeno je ipak da Herbalife nije piramidalna šema, što znači da će Herbalife moći da nastavi svoj “core biznis”.

Ali je utvrđeno i obmanjivanje članova. “Pokazivali su im video snimke i brošure njihovih distributera koji lagodno žive. Na snimcima su bile palate, skupi automobili i sve moguće ugodnosti, dok je zapravo realno stanje daleko prizemnije”, navodi se u saopštenju.

Naime, kako su naveli federalni agenti, veliki broj ljudi je čak bio u gubitku ili zarađivao veoma malo.

Herbalife, koji se bavi mrežnim marketingom, moći će da nastavi svoje poslovanje, ali ukoliko sve tvrdnje kojima privlači buduće saradnike budu istinite.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara
Next Evropske berze: Tehnološki sektor podstakao rast berzi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Napred objavio nameru za preuzimanje EP Opreme i EP Industrije

Nakon što je prošle nedelje uspešno okončao ponudu za preuzimanje Energoprojekt holdinga, u kojem je stekao kontrolni paket do 52% akcija, Napred razvoj je objavio nameru za preuzimanje preostalih akcija

Kompanije 0 Comments

Privatizacija Galenike pred neuspehom, sporni dugovi prema poveriocima i broj zaposlenih

Pokušaj privatizacije Galenike najverovatnije neće uspeti, jer strateški partner, rusko-britanski konzorcijujm, nije postigao dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.

Kompanije 0 Comments

Počinje gradnja novog termobloka Kostolac B3

Danas počinje gradnja novog termobloka Kostolac B3. Ta investicija, koju EPS radi u saradnji s Kinom, jeste ne samo najveća u energetskom sektoru, već je i prvo veliko postrojenje za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply