Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

Herbalife dobio kaznu od 200 miliona dolara

U petak je menadžment firme Herballife pristao da plati 200 miliona dolara, da promeni način poslovanja, kao i da izmiri potraživanja saveznih regulatora, jer su dovodili ljude u zabludu da će se brzo obogatiti prodavajući njihove proizvode.

Kompanija Herbalife  je, kako navode federalni agenti u svojoj tužbi, “obmanjivala ljude da postanu njegovi distributeri ili članovi”.

Nakon istrage o piramidalnoj šemi Herbalife-a, utvrđeno je ipak da Herbalife nije piramidalna šema, što znači da će Herbalife moći da nastavi svoj “core biznis”.

Ali je utvrđeno i obmanjivanje članova. “Pokazivali su im video snimke i brošure njihovih distributera koji lagodno žive. Na snimcima su bile palate, skupi automobili i sve moguće ugodnosti, dok je zapravo realno stanje daleko prizemnije”, navodi se u saopštenju.

Naime, kako su naveli federalni agenti, veliki broj ljudi je čak bio u gubitku ili zarađivao veoma malo.

Herbalife, koji se bavi mrežnim marketingom, moći će da nastavi svoje poslovanje, ali ukoliko sve tvrdnje kojima privlači buduće saradnike budu istinite.

Izvor: GdeInvestirati/Telegraf
Previous Fondacija Billa Gatesa investira u Afriku 5 milijardi dolara
Next Evropske berze: Tehnološki sektor podstakao rast berzi

You might also like

Kompanije

Energoprojekt ugovorio posao vredan 43 miliona evra

Zavisno preduzeće Energoprojekt holdinga, EP Niskogradnja, potpisalo je 29. septembra EPC ugovor sa kompanijom Beo čista energija doo, koji se odnosi na realizaciju dela radova obuhvaćenih PPP ugovorom potpisanog između

Najvažnije vesti

Makedonija smanjuje cene fitosanitarnih uverenja za uvoz pšenice iz Srbije

Resorna ministarstva Srbije i Makedonije u petak su dogovorili u Skoplju što skoriju promenu uredbe i smanjenje cene fitosanitarnih uverenja za uvoz pšenice, na nivo cena u Srbiji, rekao je  ministar

Energetika i naftna industrija

Dug Petrohemije biće delom otpisan, delom pretvoren u vlasništvo

Skupština akcionara Petrohemije donela je plan finansijskog oporavka preduzeća koji će realizovati kroz UPPR – Unapred pripremljeni plan reorganizacije. Sa poveriocima je sklopljen dogovor o rešavanju 77 milijardi dinara duga,