Wall Street: Sva tri indeksa zabeležila nedeljni dobitak

Wall Street: Sva tri indeksa zabeležila nedeljni dobitak

Američki berzanski indeksi u petak su ostvarili pomešane rezultate, međutim na nedeljnom nivou sva tri indeksa su zabeležili značajan rast.

Juče je Dow Jones ojačao 0,05 odsto, na novi najviši nivo u istoriji, dok su indeksi S&P 500 i Nasdaq oslabili, svaki po 0,09 odsto.

Na nedeljnom nivou vrednost indeksa Dow Jones porasla je 2 odsto, a S&P 500 i Nasdaq indeksa po 1.5 odsto.

Najviše su juče pale cene akcija u sektoru proizvođača roba za široku potrošnju, dok je finansijski sektor oslabio blagih 0,2 odsto. U tom je sektoru najviše, 2,5 odsto, pala cena akcije banke Wells Fargo, nakon izveštaja o padu dobiti drugi kvartal zaredom.

Ipak, u dosadašnjoj sezoni objavljivanja kvartalnih poslovnih izveštaja većina kompanija i banaka objavila je nešto bolje rezultate nego što se očekivalo.

U novoj anketi Reutersa analitičari procenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u proteklom tromesečju pale za 4,7 odsto, dok su prethodne nedelje očekivali pad za 5 odsto.

“Kada ulazite u sezonu kvartalnih rezultata s negativnim očekivanjima, to nije loše jer svako pozitivno iznenađenje podstiče rast cena akcija”, kaže Quincy Krosby, strateg u “Prudential Financial”.

Pozitivno su juče na tržite uticali i bolji nego što se očekivalo podaci o rastu maloprodaje u junu, što ukazuje na ubrzanje rasta američke privrede, nakon usporavanja u prvom tromesečju.

S druge strane, negativno je na tržište uticala vest o pokušaju vojnog udara u Turskoj, kao i teroristički napad u francuskom gradu Nici.

Izvor:Agencije
Previous Srbija formira zajedničke timove policije i vojske za zaštitu granice
Next Zlatko Dizdarević sumnja u pozadinu dešavanja u Turskoj, sve nekako ide Erdoganu u prilog

You might also like

Obveznice digle promet na Beogradskoj berzi

Trgovanje državnim obveznicama podiglo je promet na Beogradskoj berzi poslednjeg trgovačkog dana u nedelji na više od pola milijarde dinara, dok je na tržišu akcija najtraženiji bio gornjomilanovački Metalac.

Srednji kurs danas 118,0705 dinara za evro

Dinar ima danas približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0705 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Najveća kriptovaluta, bitcoin, jeste roba, ali nije platni sistem, poručuju iz Vise i dodaju da bitcoin ili druge kripotvalute neće uvrstiti na svoju platformu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply