Wall Street: Sva tri indeksa zabeležila nedeljni dobitak

Wall Street: Sva tri indeksa zabeležila nedeljni dobitak

Američki berzanski indeksi u petak su ostvarili pomešane rezultate, međutim na nedeljnom nivou sva tri indeksa su zabeležili značajan rast.

Juče je Dow Jones ojačao 0,05 odsto, na novi najviši nivo u istoriji, dok su indeksi S&P 500 i Nasdaq oslabili, svaki po 0,09 odsto.

Na nedeljnom nivou vrednost indeksa Dow Jones porasla je 2 odsto, a S&P 500 i Nasdaq indeksa po 1.5 odsto.

Najviše su juče pale cene akcija u sektoru proizvođača roba za široku potrošnju, dok je finansijski sektor oslabio blagih 0,2 odsto. U tom je sektoru najviše, 2,5 odsto, pala cena akcije banke Wells Fargo, nakon izveštaja o padu dobiti drugi kvartal zaredom.

Ipak, u dosadašnjoj sezoni objavljivanja kvartalnih poslovnih izveštaja većina kompanija i banaka objavila je nešto bolje rezultate nego što se očekivalo.

U novoj anketi Reutersa analitičari procenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u proteklom tromesečju pale za 4,7 odsto, dok su prethodne nedelje očekivali pad za 5 odsto.

“Kada ulazite u sezonu kvartalnih rezultata s negativnim očekivanjima, to nije loše jer svako pozitivno iznenađenje podstiče rast cena akcija”, kaže Quincy Krosby, strateg u “Prudential Financial”.

Pozitivno su juče na tržite uticali i bolji nego što se očekivalo podaci o rastu maloprodaje u junu, što ukazuje na ubrzanje rasta američke privrede, nakon usporavanja u prvom tromesečju.

S druge strane, negativno je na tržište uticala vest o pokušaju vojnog udara u Turskoj, kao i teroristički napad u francuskom gradu Nici.

Izvor:Agencije
Previous Srbija formira zajedničke timove policije i vojske za zaštitu granice
Next Zlatko Dizdarević sumnja u pozadinu dešavanja u Turskoj, sve nekako ide Erdoganu u prilog

You might also like

Dolar ojačao, cena zlata pala 1,7 odsto za nedelju dana

Vrednost američkog dolara porasla je drugu nedelju zaredom podstaknuta obnovljenim nadama investitora da bi Federalne rezerve mogle povećati kamatne stope u dva navrata.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Novi rekordi Dow Jones i S&P 500 indeksa

Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 indeksi porasli treći dan zaredom, dostigavši nove najviše nivoe u istoriji, jer su ulagače ohrabrili dobri poslovni rezultati nekoliko kompanija.

Svetske berze 0 Comments

Kina će naftu plaćati u juanima?

Kina preduzima prve korake prema plaćanju uvezene sirove nafte u juanima umesto u dolarima, rekla su za Reuters tri upućena izvora, u sklopu nastojanja Pekinga da etablira svoju valutu na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply