Wall Street: Sva tri indeksa zabeležila nedeljni dobitak

Wall Street: Sva tri indeksa zabeležila nedeljni dobitak

Američki berzanski indeksi u petak su ostvarili pomešane rezultate, međutim na nedeljnom nivou sva tri indeksa su zabeležili značajan rast.

Juče je Dow Jones ojačao 0,05 odsto, na novi najviši nivo u istoriji, dok su indeksi S&P 500 i Nasdaq oslabili, svaki po 0,09 odsto.

Na nedeljnom nivou vrednost indeksa Dow Jones porasla je 2 odsto, a S&P 500 i Nasdaq indeksa po 1.5 odsto.

Najviše su juče pale cene akcija u sektoru proizvođača roba za široku potrošnju, dok je finansijski sektor oslabio blagih 0,2 odsto. U tom je sektoru najviše, 2,5 odsto, pala cena akcije banke Wells Fargo, nakon izveštaja o padu dobiti drugi kvartal zaredom.

Ipak, u dosadašnjoj sezoni objavljivanja kvartalnih poslovnih izveštaja većina kompanija i banaka objavila je nešto bolje rezultate nego što se očekivalo.

U novoj anketi Reutersa analitičari procenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u proteklom tromesečju pale za 4,7 odsto, dok su prethodne nedelje očekivali pad za 5 odsto.

“Kada ulazite u sezonu kvartalnih rezultata s negativnim očekivanjima, to nije loše jer svako pozitivno iznenađenje podstiče rast cena akcija”, kaže Quincy Krosby, strateg u “Prudential Financial”.

Pozitivno su juče na tržite uticali i bolji nego što se očekivalo podaci o rastu maloprodaje u junu, što ukazuje na ubrzanje rasta američke privrede, nakon usporavanja u prvom tromesečju.

S druge strane, negativno je na tržište uticala vest o pokušaju vojnog udara u Turskoj, kao i teroristički napad u francuskom gradu Nici.

Izvor:Agencije
Previous Srbija formira zajedničke timove policije i vojske za zaštitu granice
Next Zlatko Dizdarević sumnja u pozadinu dešavanja u Turskoj, sve nekako ide Erdoganu u prilog

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači na oprezu, manji rast dolara

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija stabilne, dok se vrednost dolara blago odmakla od najnižih nivoa u 13 meseci uoči odluka čelnika američke centralne banke.

Dinar ostaje na istom nivou, srednji kurs 119,7181

Dinar će sutra ostati na približno istom nivou prema evru kao u petak i zvanični srednji kurs će iznositi 119,7181 dinar za evro.

Tema dana 0 Comments

Svetske berze: Da li je Snap precenjen?

Investitori su u četvrtak sa nestrpljenjem išekivali berzanski debi matične kompanija android aplikacije Snapchat, Snap.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply