Vršački vinogradi potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa Profineksom

Vršački vinogradi potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa Profineksom

Vršački vinogradi, u stečaju, pronašli su strateškog partnera. Srpska firma Profineks je procenila da ima interes da uloži finansijska sredstva u Vršačke vinigrade i da iz tekućeg polsovanja može da obezbedi povrat uloženih sredstava.

Na ovaj način će se obezbediti opstanak, održavanje i unapređenje simbola Grada Vršca i nadaleko poznatih Vršačkih vinograda, prenosi eVršac.

Koncept revitalizacije preduzeća podržali su Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, odbor svih poverilaca među kojima su i predstavnici gradske vlasti Vršca.

Potpise na ugovor o strateškom partnerstvu u petak su stavili stečajni upravnik Dušan Dragojlović i ovlašćeno lice firme Profineks doo sa stranim ulaganjem, Nebojša Mišić koji je upoznat sa mogućnostima i potencijalima Vršačkih vinograda obzirom na to da je jedno vreme bio i direktor firme.

Vršački vinogradi su u stečaju od novembra prosle godine.

U međuvremenu bio je angažovan broj radnika dovoljan da se održi kontinuitet proizvodnje na većem delu plantaža.

Sa novom strategijom sa kojom će se krenuti nakon potpisivanja ugovora, videće se i koliko će radnika biti još vraćeno na plantaže kako bi se odvijala proizvodnja.

Izvor:Agencije
Previous Air Serbia: Letovi za Antaliju nisu otkazani
Next Anketa NBS: Bankari i privrednici očekuju nisku inflaciju

You might also like

Društvo 0 Comments

Siniša Mali: U septembru će se znati koliko će biti povećanje plata i penzija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Srbiju očekuju teški razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o povećanju plata javnom sektoru i penzija i da će se u septembru

Kompanije 0 Comments

Ove kompanije izbegavaju porez

Za prvih šest meseci ove godina Poreska uprava Srbije otkrila je 91 „fantomsko preduzeće“, što je za 54 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je direktorka

Kompanije 0 Comments

Coca-Cola: Pad potražnje za gaziranim pićima uzrok otpuštanja 1.200 radnika

Prihodi i dobit Coca-Cole u prvom su tromesečju oštro pali, zbog slabljenja potražnje za gaziranim pićima, pa je najveći svetski proizvođač tih pića najavio ukidanje 1.200 radnih mesta.

3 Comments

 1. petar
  July 16, 14:05 Reply
  Profinex. Firma osnovana oktobra 2015. Vlasnik slovak. Kapital 10.000 evra. Broj zaposlenih 0. Prihod 2015. 77.000 dinara (600 evra) dobit 12.000 dinara (100 evra). I ova firma je strateski partner Vinogradima koji ce imati posle berbe zalihe robe u vrednosti od 4-5 miliona evra. Mashala... Sve razumem ali ne razume radnike Vinograda... Od kada se radnicka klasa Srbije preobratila u beslovesnu stoku.
 2. zana
  July 20, 13:59 Reply
  To sam i ja isto proveravala na sajtu APR-a i isto kao i ovaj gospodin Petar sto je dao komentar, mislim i dodala bih jos ako je Nebojsa Misic bio direktor, verovatno je vec sve radnje preuzeo da bi ojadio i ovo malo sto je ostalo od vinograda, jer su vinogradi trenutno u ocajnom stanju, zapusteni i to sto pisu da se "neki kontinuitet proizvodnje odrzava", to je laz i prava katastrofa, jer su vinogradi zarazeni raznim bolestima, npr: pepelnica, koja je prenosiva zaraza, prenela se po celom regionu i zarazila vinograde privatnih vinogradara, koji se bore sa ovom zarazom kako znaju i umeju, a nikom prstom od nadleznih se nije oglasio u Vrscu da se to spreci i jos raznih bolesti stetocina. Sto bi se reklo dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Tako to funkcionise u Srbiji.
 3. Mirko
  January 07, 11:51 Reply
  Gde su sada drzavni organi sto zatvaraju trafike i kafane zbog nepravilnosti u radu?

Leave a Reply