Vršački vinogradi potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa Profineksom

Vršački vinogradi potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa Profineksom

Vršački vinogradi, u stečaju, pronašli su strateškog partnera. Srpska firma Profineks je procenila da ima interes da uloži finansijska sredstva u Vršačke vinigrade i da iz tekućeg polsovanja može da obezbedi povrat uloženih sredstava.

Na ovaj način će se obezbediti opstanak, održavanje i unapređenje simbola Grada Vršca i nadaleko poznatih Vršačkih vinograda, prenosi eVršac.

Koncept revitalizacije preduzeća podržali su Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, odbor svih poverilaca među kojima su i predstavnici gradske vlasti Vršca.

Potpise na ugovor o strateškom partnerstvu u petak su stavili stečajni upravnik Dušan Dragojlović i ovlašćeno lice firme Profineks doo sa stranim ulaganjem, Nebojša Mišić koji je upoznat sa mogućnostima i potencijalima Vršačkih vinograda obzirom na to da je jedno vreme bio i direktor firme.

Vršački vinogradi su u stečaju od novembra prosle godine.

U međuvremenu bio je angažovan broj radnika dovoljan da se održi kontinuitet proizvodnje na većem delu plantaža.

Sa novom strategijom sa kojom će se krenuti nakon potpisivanja ugovora, videće se i koliko će radnika biti još vraćeno na plantaže kako bi se odvijala proizvodnja.

Izvor:Agencije
Previous Air Serbia: Letovi za Antaliju nisu otkazani
Next Anketa NBS: Bankari i privrednici očekuju nisku inflaciju

You might also like

Transport 0 Comments

U planu letovi Beograd-Šangaj

Beograd bi uskoro mogao da dobije avionsku vezu sa još jednim gradom u Kini, nakon lansiranja letova između Pekinga i glavnog grada Srbije preko Praga u septembru, prenosi ExYu Aviation.

Dolar oslabio uprkos povećanju kamata Feda

Na svetskim valutnim tržištima dolar je prema korpi valuta prošle nedelje oslabio, iako je američka centralna banka povećala ključne kamatne stope po drugi put od početka godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Poslovna klima u Srbiji bolja nego pre 10 godina

Savet stranih investitora ocenio je da je poslovna klima u Srbiji danas daleko bolja nego pre 10 godina, piše u predgovoru “Bele knjige” za 2017. godinu, koju potpisuje predsednica Jana

3 Comments

 1. petar
  July 16, 14:05 Reply
  Profinex. Firma osnovana oktobra 2015. Vlasnik slovak. Kapital 10.000 evra. Broj zaposlenih 0. Prihod 2015. 77.000 dinara (600 evra) dobit 12.000 dinara (100 evra). I ova firma je strateski partner Vinogradima koji ce imati posle berbe zalihe robe u vrednosti od 4-5 miliona evra. Mashala... Sve razumem ali ne razume radnike Vinograda... Od kada se radnicka klasa Srbije preobratila u beslovesnu stoku.
 2. zana
  July 20, 13:59 Reply
  To sam i ja isto proveravala na sajtu APR-a i isto kao i ovaj gospodin Petar sto je dao komentar, mislim i dodala bih jos ako je Nebojsa Misic bio direktor, verovatno je vec sve radnje preuzeo da bi ojadio i ovo malo sto je ostalo od vinograda, jer su vinogradi trenutno u ocajnom stanju, zapusteni i to sto pisu da se "neki kontinuitet proizvodnje odrzava", to je laz i prava katastrofa, jer su vinogradi zarazeni raznim bolestima, npr: pepelnica, koja je prenosiva zaraza, prenela se po celom regionu i zarazila vinograde privatnih vinogradara, koji se bore sa ovom zarazom kako znaju i umeju, a nikom prstom od nadleznih se nije oglasio u Vrscu da se to spreci i jos raznih bolesti stetocina. Sto bi se reklo dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Tako to funkcionise u Srbiji.
 3. Mirko
  January 07, 11:51 Reply
  Gde su sada drzavni organi sto zatvaraju trafike i kafane zbog nepravilnosti u radu?

Leave a Reply