Windows phone platforma sve manje popularna

Windows phone platforma sve manje popularna

Microsoft-ova mobilna platforma Windows Phone zabeležila je pad na većini tržišta izuzev Japana, rezultati su tromesečnog istraživanja kompanije Kantar.

Za početak vredi izdvojiti Francusku koja je uz Italiju bilo do sada najsnažnije tržište za Windows Phone uređaje. U Francuskoj je Windows Phone zabeležio pad od čak 7% na godišnjem nivou, što znači da se udeo od 11,1% iz maja prošle godine spustio na samo 4,1% u maju ove godine. U Italiji se tržišni udeo od 13,9% iz maja prošle godine sada spustio na nivo od samo 6%.

Što se tiče svih pet vodećih evropskih tržišta (Nemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija i Španija), udeo Windows Phone platforme je s prošlogodišnjih 9,6% pao na 4,6%. Na matičnom američkom tržištu Windows Phone je u maju imao udeo od 1,6%, što je pad od 1,9% na godišnjem nivou.

Jedino tržište gde Windows Phone platforma nije zabeležila gubitak je pre spomenuti Japan gde je tržišni udeo ostao na prošlogodišnjem nivou (0,1% udela).

Izvor: Agencije
Previous British Petroleum: Troškovi izlivanja nafte u Meksičkom zalivu dostigli 61,6 milijardi dolara
Next Beogradska berza: Ponovo dominirale obveznice, Belex15 skočio 1,1%

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Mediji: Moguće preuzimanje Agrokora od strane Miškovića

Nakon Kurira, koji je u subotu pisao o mogućem preuzimanju Agrokora od strane Delta Holdinga, Večernje novosti objavljuju sličnu informaciju.

Kompanije 0 Comments

Skupština Goše odobrila dividendu od 205 dinara po akciji

Skupština akcionara Goše Montaže, održana 11. juna, usvojila je finansijske izveštaje za prošlu godinu i donela odluku o raspodeli dobiti.

Kompanije 0 Comments

Italijani zainteresovani za “Mura Prvi maj”

Italijanska kompanija Miroglio zainteresovana je za kupovinu preduzeća AHA Mura Prvi maj, saznaje pirotski portal Plus online.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply