Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Povodom ispitivanja Evropske komisije o prodaji čelika po damping cenama, ministar privrede Željko Sertić poručuje da ima čvrsto uverenje Kineza da Železara neće reeksportovati kineski čelik.

Evropskom i domaćem tržištu biće namenjen samo čelik koji se proizvede u Srbiji, podvlači Sertić.

On dalje navodi da će tim stručnjaka “na najedekvatniji način predstaviti” Evropskoj komisiji “šta je železara radila u prethodnom periodu”.

On dodaje da Železara Smederevo “neće biti Trojanski konj za čelik u Evropi” i kaže da je u pozadini strah od kineskog čelika, koji se inače prodaje po cenama nižim oko 30 odsto od onih sa početka godine.

“Imamo čvrsta uveravanja od kineskih patrnera da će samo čelik koji se proizvede u Srbiji biti namenjen domaćim i evropskom tržištu, a ne reeksportu kineskog čelika”, kazao je Sertić gostujući na RTS.

 

Sertić je podsetio da se pred Evropskom komisijom vodi potpuno odvojeni postupak kolika je bila državna pomoć čeličani posle februara prošle godine.

“Taj proces se već vodi u okviru EU. Mi ćemo u svakom detalju sarađivati i praviti konsultacije. To je jedini put da izađemo na pravi način iz svega ovog”, zaključio je Sertić.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Preko 70 odsto ljudi u Evropi koristi Android uređaje
Next Vučić najavio izmenu Krivičnog zakonika i povećane minimalne i maksimalne kazne

You might also like

Industrija 0 Comments

Prodata Industrija obuće Beograd

Ministarstvo privrede Srbije prodalo je 70 odsto imovine Industrije obuće Beograd po ceni od 176.100 evra, beogradskom proizvođaču obuće UNO.

Industrija 0 Comments

Rast prihoda i dobiti Metalac Posuđa u prvih šest meseci

Gornjomilanovački holding Metalac je objavio nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci u kojima je nastavljen uspešan poslovni trend iz prethodne godine.

Trgovina 0 Comments

Intersport u Srbiji beleži rast prodaje od preko 20 odsto godišnje

Intersport Srbija tokom 2016. godine zabeležio je rast prometa od 20 odsto, a u narednim godinama se očekuje da se trend rasta prodaje nastavi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply