Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Povodom ispitivanja Evropske komisije o prodaji čelika po damping cenama, ministar privrede Željko Sertić poručuje da ima čvrsto uverenje Kineza da Železara neće reeksportovati kineski čelik.

Evropskom i domaćem tržištu biće namenjen samo čelik koji se proizvede u Srbiji, podvlači Sertić.

On dalje navodi da će tim stručnjaka “na najedekvatniji način predstaviti” Evropskoj komisiji “šta je železara radila u prethodnom periodu”.

On dodaje da Železara Smederevo “neće biti Trojanski konj za čelik u Evropi” i kaže da je u pozadini strah od kineskog čelika, koji se inače prodaje po cenama nižim oko 30 odsto od onih sa početka godine.

“Imamo čvrsta uveravanja od kineskih patrnera da će samo čelik koji se proizvede u Srbiji biti namenjen domaćim i evropskom tržištu, a ne reeksportu kineskog čelika”, kazao je Sertić gostujući na RTS.

 

Sertić je podsetio da se pred Evropskom komisijom vodi potpuno odvojeni postupak kolika je bila državna pomoć čeličani posle februara prošle godine.

“Taj proces se već vodi u okviru EU. Mi ćemo u svakom detalju sarađivati i praviti konsultacije. To je jedini put da izađemo na pravi način iz svega ovog”, zaključio je Sertić.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Preko 70 odsto ljudi u Evropi koristi Android uređaje
Next Vučić najavio izmenu Krivičnog zakonika i povećane minimalne i maksimalne kazne

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kako domaći preduzetnici mogu do 20.000 €?

Srpska IT industrija raste iz godine u godinu, a ove je i zvanično najjača domaća izvozna industrija.

Kompanije 0 Comments

Telekom Srbija želi da kupi nekoliko kablovskih operatera

“Telekom Srbija” je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti.

Najvažnije vesti 0 Comments

Mediji: Moguće preuzimanje Agrokora od strane Miškovića

Nakon Kurira, koji je u subotu pisao o mogućem preuzimanju Agrokora od strane Delta Holdinga, Večernje novosti objavljuju sličnu informaciju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply