Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Povodom ispitivanja Evropske komisije o prodaji čelika po damping cenama, ministar privrede Željko Sertić poručuje da ima čvrsto uverenje Kineza da Železara neće reeksportovati kineski čelik.

Evropskom i domaćem tržištu biće namenjen samo čelik koji se proizvede u Srbiji, podvlači Sertić.

On dalje navodi da će tim stručnjaka “na najedekvatniji način predstaviti” Evropskoj komisiji “šta je železara radila u prethodnom periodu”.

On dodaje da Železara Smederevo “neće biti Trojanski konj za čelik u Evropi” i kaže da je u pozadini strah od kineskog čelika, koji se inače prodaje po cenama nižim oko 30 odsto od onih sa početka godine.

“Imamo čvrsta uveravanja od kineskih patrnera da će samo čelik koji se proizvede u Srbiji biti namenjen domaćim i evropskom tržištu, a ne reeksportu kineskog čelika”, kazao je Sertić gostujući na RTS.

 

Sertić je podsetio da se pred Evropskom komisijom vodi potpuno odvojeni postupak kolika je bila državna pomoć čeličani posle februara prošle godine.

“Taj proces se već vodi u okviru EU. Mi ćemo u svakom detalju sarađivati i praviti konsultacije. To je jedini put da izađemo na pravi način iz svega ovog”, zaključio je Sertić.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Preko 70 odsto ljudi u Evropi koristi Android uređaje
Next Vučić najavio izmenu Krivičnog zakonika i povećane minimalne i maksimalne kazne

You might also like

Oracle i Mastercard zajedničkim partnerstvom unapređuju digitalnu trgovinu

Kompanije Oracle i Mastercard sklopile su globalno strateško partnerstvo koje za cilj ima unapređenje aktivnosti u segmentu digitalne trgovine u maloprodaji i ugostiteljstvu.

Usluge 0 Comments

Apple razmatra kupovinu kompanije Disney za preko 200 milijardi dolara

U američkim medijima ovih dana su odjeknule glasine u kojima se navodi da bi Apple mogao da kupi kompaniju Disney, a u prilog ovim spekulacijama ide i izjava šefa Apple-a Tima

Kompanije 0 Comments

Amazon korisnicima vraća 70 miliona dolara

U skladu sa odlukom američkog suda, tokom 2016. godine Amazon je dužan da vrati novac korisnicima čija su deca, zahvaljujući nejasno definisanom procesu kupovine unutar aplikacija, izazvala nepredviđene troškove svojim roditeljima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply