Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Sertić: Imam čvrstvo uverenje da Železara neće reeksportovati kineski čelik

Povodom ispitivanja Evropske komisije o prodaji čelika po damping cenama, ministar privrede Željko Sertić poručuje da ima čvrsto uverenje Kineza da Železara neće reeksportovati kineski čelik.

Evropskom i domaćem tržištu biće namenjen samo čelik koji se proizvede u Srbiji, podvlači Sertić.

On dalje navodi da će tim stručnjaka “na najedekvatniji način predstaviti” Evropskoj komisiji “šta je železara radila u prethodnom periodu”.

On dodaje da Železara Smederevo “neće biti Trojanski konj za čelik u Evropi” i kaže da je u pozadini strah od kineskog čelika, koji se inače prodaje po cenama nižim oko 30 odsto od onih sa početka godine.

“Imamo čvrsta uveravanja od kineskih patrnera da će samo čelik koji se proizvede u Srbiji biti namenjen domaćim i evropskom tržištu, a ne reeksportu kineskog čelika”, kazao je Sertić gostujući na RTS.

 

Sertić je podsetio da se pred Evropskom komisijom vodi potpuno odvojeni postupak kolika je bila državna pomoć čeličani posle februara prošle godine.

“Taj proces se već vodi u okviru EU. Mi ćemo u svakom detalju sarađivati i praviti konsultacije. To je jedini put da izađemo na pravi način iz svega ovog”, zaključio je Sertić.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Preko 70 odsto ljudi u Evropi koristi Android uređaje
Next Vučić najavio izmenu Krivičnog zakonika i povećane minimalne i maksimalne kazne

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ikea povlači stolice za plažu, vraća novac i bez računa

Švedska Ikea odlučila je da povuče stolice za plažu po dobijanju izveštaja da se mogu slomiti i izazvati povrede poput priklještenja prstiju.

Saobraćaj 1Comments

Siniša Mali: Beograd kupuje 30 novih autobusa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će grad Beograd nabaviti 30 novih autobusa za javni gradski prevoz od kompanije Ikarbus, prenosi Beoinfo.

Banke i finansije 0 Comments

Pariz širi ruke finansijskim institucijama koje beže iz Londona

Francuski zvaničnici su u ozbiljnim pregovorima sa finansijskim institucijama koje žele da napuste London, u trenutku kada Britanija priprema izlazak iz EU.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply