Delta Agrar: Dolazak Tönniesa samo može da podstakne razvoj tržišta

Delta Agrar: Dolazak Tönniesa samo može da podstakne razvoj tržišta

Dolazak jake konkurencije može samo da podstakne razvoj tržišta, poručuju iz kompanije Delta Agrar, komentarišući ulazak nemačkog Tönniesa na srpsko tržište.

Direktor stočarstva u Delta Agraru Zoran Uzelac kaže da veliki igrači moraju da ostvare profit, ali i da podstaknu dobijanje dozvola za izvoz svinjskog mesa na strana tržišta.

“To nam svima ide u korist”, kaže za Novosti Uzelac i dodaje da ih “dolazak Tönniesa ne plaši već samo može da podstakne”.

Rezultati koje su postigli stručnjaci Delta agrara su ne samo najbolji u Srbiji, već se mogu uračunati u deset najboljih farmi u Danskoj, zemlji koja je lider u oblasti stočarstva. Do ovih rezultata su došli strogo poštujući dansku tehnologiju u uzgajanju svinja.

Delta Agrar namerava da ove godine u oblast stočarstva uloži 1,5 milion evra.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Novosti.rs
Previous Završena istraga EK o avio-kompaniji Air Serbia
Next Cena zlata pala 2,4 odsto za nedelju dana

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

MOL otvoren za prodaju udela u Ini

Mađarska naftna i plinska kompanija MOL otvorena je za prodaju svog udela u Ini, ali dok se to ne dogodi, nastaviće upravljati Inom najbolje što zna, kazao je Pal Kara,

Najvažnije vesti 0 Comments

Tender za Galeniku produžen do 27. jula

Rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu za kupovinu 25 odsto kapitala farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda danas je ponovo produžen do 27. jula.

Kompanije 0 Comments

Napred objavio nameru za preuzimanje EP Opreme i EP Industrije

Nakon što je prošle nedelje uspešno okončao ponudu za preuzimanje Energoprojekt holdinga, u kojem je stekao kontrolni paket do 52% akcija, Napred razvoj je objavio nameru za preuzimanje preostalih akcija

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply