Dinar stagnira prema evru, NBS intervenisala kupovinom 45 miliona evra

Dinar stagnira prema evru, NBS intervenisala kupovinom 45 miliona evra

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,2948 dinara za jedan evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,1 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 2,6 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,4 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Indikativni kurs dinara prema dolaru porastao je 0,1 odsto i iznosi 110,9265 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 0,8 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,6 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 0,3 odsto.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije danas je intervenisala kupovinom 45 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine Narodna banka Srbije je na deviznom tržištu prodala 860 miliona evra i kupila 235 miliona evra (uključujući i današnju kupovinu).

Gdeinvestirati.com
Previous Evropske berze uglavnom u plusu, porasla cena evra, funte i nafte, zlato pojeftinilo
Next Pogodite koja roba će ostvariti najveću dobit ove sedmice

You might also like

Azijske berze zabeležile skok

Na azijskim berzama su u četvrtak cene akcijaa porasle na najviše nivoe za devet meseci, zahvaljujući novim rekordima na Wall Streetu i rastu cena nafte.

Svetske berze 1Comments

Vrednost evra naglo porasla nakon komentara iz SAD da je evropska valuta “potcenjena”

Vrednost evropske valute u utorak je naglo porasla nakon izjave šefa Trampovog Nacionalnog trgovinskog veća Petera Navara, da je evro “potcenjen” i da Nemačka “eksploatiše” zajedničku valutu.

Kakve cene nafte očekuje Goldman Sachs?

Njujorška banka Goldman Sachs u svom najnovijem izveštaju piše o optimalnim cenama nafte koje pogoduju američkim proizvođačima i predviđaju koje cene nafte nas očekuju ove i naredne godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply