Pivare zahtevaju više informacija na etiketama

Pivare zahtevaju više informacija na etiketama

Najveće američke pivare traže da na etiketama bude više informacija o pivskim sastojcima.

Institut za pivo (The Beer Institute) je danas objavio da od proizvodjača svojih članova traži da na etiketama, pakovanjima i sajtovima obelodanjuju više pojedinosti o sastojcima, kaloričnoj vrednosti, ugljenim hidratima, proteinima, masti i količini alkohola. Institut nastoji da se saglasnost o tome, na dobrovoljnoj osnovi, postigne do kraja 2020. godine.

Ta grupa traži od pivara da napišu i kada je pivo napravljeno, da istaknu listu njegovih sastojaka i da te informacije budu pogodne za pretraživanje kompjuterom i “pametnim telefonom”.

Institut za pivo čiji članovi proizvode više od 80 odsto količine piva koja se prodaje u SAD, dodaje da su Anheuser-Busch, Miller-Cors i Heineken SAD već prihvatili te nove standarde, dok to, medjutim, može biti teško za male, nezavisne pivare.

Udruženje pivara (The Brewers Association), trgovinska asocijacija zanatskih pivara, kaže da takodje podržava potpunije etikete, ali smatra da to može biti teško za “mikro-pivare” koje, pored toga što imaju manje sredstava, prodaju u malim količinama po više sezonskih proizvoda čiji se sastojci razlikuju, a to bi značilo da moraju dati više novca za označavanje većeg dijapazona svojih piva, te bi se još više istanjio njihov ionako skroman profit.

Institut za pivo kaže da sa Upravom SAD za hranu i lekove i sa Ministarstvom poljoprivrede SAD zasebno radi na planu da se piva rangiraju po vrsti, a ne po proizvodjaču.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Ina kupila 33,5 odsto akcija Mola
Next Eurofer: Kina koristi železaru u Srbiji u sporu oko čelika sa EU

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kako je nastao Airbnb, gigant vredan 30 mlrd dolara?

Kada bi se vremeplovom vratili u 2008. godinu i ukucali airbnb.com došli bi na poprilično oskudnu web stranicu servisa kojeg su njegovi osnivači utemeljili za svega 20 hiljada dolara.

Turističke nekretnine 0 Comments

Mona gradi hotel u Beogradu

Kompanija Mona počela je izgradnju hotela u Beogradu, na Dorćolu, u koji će iz svojih sredstava i kredita investirati 30 miliona evra.

Industrija 0 Comments

Magna seating otvara pogon u Odžacima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obići će danas u podne, fabriku kompanije “Magna seating” u Odžacima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply