Tesla Motors osumnjičen za nezakonito profitiranje od nesreće

Tesla Motors osumnjičen za nezakonito profitiranje od nesreće

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) istražuje Tesla Motors zbog mogućnosti kršenja zakona, piše Wall Street Journal.

Ispitivanje koje je tek počelo je povezano sa činjenicom da Tesla nije obavestio investitore o fatalnoj nesreći sa autopilot vozilom, pišu američke novine.

“Tesla još nije obavešten o SEC-ovoj istrazi”, navodi list.

Kompaniju kritikuju da nije obavestila investitore o smrti vozača Tesla Model S vozila. Tesla Motors je bio upoznat sa smrću, koja se desila 7. maja, pre nego što je podigla 2 milijarde dolara od prodaje akcija 18. maja.

Vest je stigla do javnosti tek krajem juna, nakon što su istražni organi utvrdili da je do nesreće došlo zbog sistema za autonomnu vožnju.

Tesla Motors i njen čelnik Elon Musk su se branili govoreći da to nije “relevantna informacija” za odluku o investicionom ulaganju.

Prema pravilima Američke komisije za HOV, kompanije su dužne da dostave svojim akcionarima sve relevantne informacije. Međutim, ovde se Tesla sumnjiči da je ove informacije otkrio nekim akcionarima, investitorima ili individuama, koje su na osnovu njih mogle da profitiraju pre nego informacija dopre do šire javnosti.

Tesline akcije su pale skoro 2%, nakon prethodnog rasta od 3.7% tokom regularne trgovine.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Italija: Rasprodaja nekretnina bivšeg penzionog fonda, aukcija krajem juna
Next Hag presudio u sporu Kine i Filipina: Peking nema istorijska prava u Južnom kineskom moru

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla do sredine 2017.

Prema poslednjim izjavama zvaničnika, može se zaključiti da se Vlada Srbije odlučila za koncesiju kao model komercijalizacije za Aerodrom Nikola Tesla.

Turizam 0 Comments

Mišković želi InterContinental u Zagrebu

Srpska kompanija Delta Holding, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, s InterContinental Hotel Groupom IHG vodi pregovore oko dolaska hotela InterContinental u Zagreb.

Kompanije 0 Comments

Nokia: Kompanija HMD preuzela poslovanje sa telefonima

Kompanija HMD Global Oy je postala zvaničan dom Nokijinih telefona i tableta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply