Tesla Motors osumnjičen za nezakonito profitiranje od nesreće

Tesla Motors osumnjičen za nezakonito profitiranje od nesreće

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) istražuje Tesla Motors zbog mogućnosti kršenja zakona, piše Wall Street Journal.

Ispitivanje koje je tek počelo je povezano sa činjenicom da Tesla nije obavestio investitore o fatalnoj nesreći sa autopilot vozilom, pišu američke novine.

“Tesla još nije obavešten o SEC-ovoj istrazi”, navodi list.

Kompaniju kritikuju da nije obavestila investitore o smrti vozača Tesla Model S vozila. Tesla Motors je bio upoznat sa smrću, koja se desila 7. maja, pre nego što je podigla 2 milijarde dolara od prodaje akcija 18. maja.

Vest je stigla do javnosti tek krajem juna, nakon što su istražni organi utvrdili da je do nesreće došlo zbog sistema za autonomnu vožnju.

Tesla Motors i njen čelnik Elon Musk su se branili govoreći da to nije “relevantna informacija” za odluku o investicionom ulaganju.

Prema pravilima Američke komisije za HOV, kompanije su dužne da dostave svojim akcionarima sve relevantne informacije. Međutim, ovde se Tesla sumnjiči da je ove informacije otkrio nekim akcionarima, investitorima ili individuama, koje su na osnovu njih mogle da profitiraju pre nego informacija dopre do šire javnosti.

Tesline akcije su pale skoro 2%, nakon prethodnog rasta od 3.7% tokom regularne trgovine.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Italija: Rasprodaja nekretnina bivšeg penzionog fonda, aukcija krajem juna
Next Hag presudio u sporu Kine i Filipina: Peking nema istorijska prava u Južnom kineskom moru

You might also like

Kompanije 0 Comments

Država preuzima ćuprijsku konditorsku fabriku

Ćuprijsku fabriku konditora Ravanica, koja je bila društveno preduzeće, preuzeće država.

Kompanije 0 Comments

Značajno povećan broj izdatih građevinskih dozvola u Srbiji

U aprilu je izdato 70 odsto više građevinskih dozvola nego u istom mesecu 2015, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Aleksandra Damnjanović.

Kompanije 0 Comments

Agencija S&P Global dodelila kompaniji Agri Europe kreditni rejting BB-

Agencija S&P Global Ratings dodelila je u ponedeljak (29. januara 2018. godine) preliminarni dugoročni korporativni kreditni rejting BB- srpskoj poljoprivrednoj kompaniji Agri Europe Cyprus Ltd, pod čijim okriljem posluje MK

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply