Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile

Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile

Huawei je zbog kršenja njegovih patenata 4G bežične mrežne usluge podneo tužbu protiv T-Mobile.

U žalbi je Huawei naveo da je T-Mobile koristio Huawei-jevu patentiranu mrežnu tehnologiju bez plaćanja, kao i da je Huawei ponudio licencu za svoje patente američkom operateru, međutim, dve kompanije nisu mogle da naprave dogovor.

T-Mobile nije jedina kompanija koju je Huawei nedavno tužio. Pre dva meseca, kompanija Huawei je dovoljno porasla i postala treći najveći proizvođač smartfon uređaja na svetu, a tada je tužila i Samsung zbog upotrebe njegovih 11 standardnih patenata. Tužba je navodno rezultat raspada pregovora o licenciranju, sa Huawei-jevim obrazloženjem da mu nije isplaćen honorar za upotrebu patenata.

Ovo takođe nije prvi put da Huawei i T-Mobile pokreću tužbe jedan protiv drugog, budući da je T-Mobile pre dve godine podneo tužbu pri saveznom sudu, navodeći da je Huawei ukrao poslovne tajne oko robota za mobilno testiranje.

T-Mobile odbija da iznese komentar na aktuelnu tužbu.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Funta iznad 1,30 dolara zbog rasta berzi
Next Restitucija imovine: Vlasnici ne žele obveznice

You might also like

Kompanije 0 Comments

Proizvodnja iPhone-a ostaje u Kini

Deo predsedničke kampanje Donalda Trumpa, koji će na čelu SAD-a 20. januara zameniti Baracka Obamu, temeljio se na obećanjima kako će vratiti proizvodnju američkih uređaja u SAD, ali od toga na

Google razmatra kupovinu SoundCloud-a za pola milijarde dolara

SoundCloud je sjajna platforma ukoliko tražite indie bendove ili remikse pesama, ali, da li bi ona mogla da bude komplementarna sa Google Play Music platformom?

Kompanije 0 Comments

Etiopija leži na depozitima dragog kamena

Etiopski geološki institut (EGS) locirao je osam potencijalnih nalazišta dragog kamena i rude gvožđa u prvoj polovini godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply