Beogradska berza: Najprometnija Komercijalna, blagi rast indeksa

Beogradska berza: Najprometnija Komercijalna, blagi rast indeksa

Vrlo skroman trgovački dan na Beogradskoj berzi uz blagi oporavak tržišta akcija. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 8,2 miliona RSD (66,4 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,3% na 606,3 poena.

Najprometnija akcija bila je beogradska Komercijalna banka (KMBN) koja je ojačala 2,4% na 1.435 RSD uz promet od 2,5 miliona RSD. Protekle sedmice ova hartija bila je najprometnija na Belexu, a gro prodaje je generisalo Evropa osiguranje u stečaju. Ova osiguravajuća kuća bila je pre nekoliko godina jedan od najvećih manjinskih akcionara Komercijlne banke, dok je vremenom vlasnički udeo svela na pola procenta akcija.

Energoprojekt holdingom (ENHL) se trgovalo po već ustaljenoj ceni od 1.200 RSD uz promet od 1,5 miliona RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) blago porasla na 623 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je neznatno pao na 903 RSD uz minoran promet, dok je sa takođe skromnim trgovanjem Sojaprotein (SJPT) registrovao negativnu promenu od 4,9% na 667 RSD. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je skočio 3,1% na 1.409 RSD uz realizaciju neznatno ispod 1 milion RSD, nakon što je ova hartija prošle sedmice padala na nivo od 1.367 RSD. Prethodno, sama kompanija je otpočela sticanje sopstvenih akcija na ceni od 1.330 RSD.

Veliki skok od 4% na 28.300 RSD registrovala je kuršumlijska Planinka (PLNN) koja je nedavno objavila sticanje sopstenih akcija na ceni od 25.000 RSD.

Danas nije bilo prometa državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Brainstorm Tech: Podaci će postati nova valuta
Next 10 neobičnih poslova u SAD sa platom od barem 100.000 dolara godišnje

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oštar pad energetskog sektora

Američke akcije su u ponedeljak zatvorile na nižim novoima zbog oštrog pada cena nafte. Fjučersi nafte prekinuli su sedmodnevni dobitni niz i završili oštro u negativnoj teritoriji.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Akcije finansijskog sektora zabeležile najveći rast

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija porasle, ponajviše u finansijskom sektoru jer se očekuje povećanje kamata Feda, a dobro raspoloženje na tržištu zahvaljuje se i nadi ulagača u poresku reformu.

Zaustavljen pad dinara, srednji kurs 118,3578

  Dinar stagnira prema evru u odnosu na prethodni dan i zvanični srednji kurs iznosi 118,3578 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply