I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

Prema istraživanju kompanije Gartner, svetska potrošnja na IT tržištu u 2016. godini biće identična onoj koja je zabeležena prošle godine.

Ovo je bolja prognoza od one izrečene prethodnog tromesečja kada se govorilo o padu od 0,5 posto. Velika Britanija jeste započela proces izlaska iz Evropske Unije i to će imati negativan uticaj, ali je to postupak koji tek treba da počne. Ipak, neizvesnost radnog statusa u Velikoj Britaniji će tu zemlju učiniti manje atraktivnom za strane radnike.

“Tempo promena na IT tržištu će biti veoma spor, a rast IT potrošnje je najbolje opisati kao ‘bez sjaja'” rekao je John-David Lovelock, potpredsednik Gartnera. Pojedine oblasti će zabeležiti rast, pa će tako potrošnja u oblasti poslovnog softvera porasti za 5,8 posto.

Predviđa se da će potrošnja kod IT uređaja dovesti do cifre od 627 milijardi dolara ove godine, a ekonomski problemi u mnogim zemljama će smanjiti mogućnost za oporavak PC tržišta. Pored toga, potrošnja na tržištu IT servisa će narasti za 3,7 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Abeova pobeda doprinela skoku indeksa u Japanu
Next Klijenti Ilirike koriste korekciju: Ulaganje u ETF-ove i američke akcije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Lidl gradi još jedan supermarket

Trgovinski lanac Lidl gradiće maloprodajni objekat na uglu Vojvođanske i Dr Ivana Ribara u Novom Beogradu.

Kompanije 0 Comments

Gorenje oživljava proizvodnju bicikala marke Rog

Nakon otkupa prava na naziv brenda za 40.000 evra od trenutnog vlasnika Slovenački proizvođač bele tehnike Gorenje počeće proizvodnju bicikala marke Rog.

Kompanije 0 Comments

Zašto privrednik iz Nemačke investira u Srbiju?

Na nedavno održanom poslovnom forumu u Franfurtu oko 200 nemačkih privrednika iskazalo je interesovanje za poslovanje u Srbiji. Šta naša zemlja nudi osim kvalitetne i jeftine radne snage?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply