I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

Prema istraživanju kompanije Gartner, svetska potrošnja na IT tržištu u 2016. godini biće identična onoj koja je zabeležena prošle godine.

Ovo je bolja prognoza od one izrečene prethodnog tromesečja kada se govorilo o padu od 0,5 posto. Velika Britanija jeste započela proces izlaska iz Evropske Unije i to će imati negativan uticaj, ali je to postupak koji tek treba da počne. Ipak, neizvesnost radnog statusa u Velikoj Britaniji će tu zemlju učiniti manje atraktivnom za strane radnike.

“Tempo promena na IT tržištu će biti veoma spor, a rast IT potrošnje je najbolje opisati kao ‘bez sjaja'” rekao je John-David Lovelock, potpredsednik Gartnera. Pojedine oblasti će zabeležiti rast, pa će tako potrošnja u oblasti poslovnog softvera porasti za 5,8 posto.

Predviđa se da će potrošnja kod IT uređaja dovesti do cifre od 627 milijardi dolara ove godine, a ekonomski problemi u mnogim zemljama će smanjiti mogućnost za oporavak PC tržišta. Pored toga, potrošnja na tržištu IT servisa će narasti za 3,7 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Abeova pobeda doprinela skoku indeksa u Japanu
Next Klijenti Ilirike koriste korekciju: Ulaganje u ETF-ove i američke akcije

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Vodafone se zbog Brexita povlači iz Velike Britanije

Nakon prošlonedeljne odluke da Velika Britanija napusti Evropsku uniju, velika telekomunikacijska kompanija Vodafone sa još nekoliko kompanija upozorile su da bi svoje sedište mogle da presele van ostrva.

Prehrambena industrija 0 Comments

Nemačka: McDonald’s ulaže u restorane 500 miliona dolara

Američki lanac brze hrane McDonald’s najavio je da će u modernizaciju svojih restorana u Nemačkoj investirati 500 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Bez povećanja PDV-a na pekarske proizvode

Prodaja pekarskih proizvoda „u tanjiru” ne smatra se posebnom uslugom na koju se obračunava PDV od 20 odsto, tako da nema razloga za poskupljenje, kažu u Ministarstvu finansija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply