I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

Prema istraživanju kompanije Gartner, svetska potrošnja na IT tržištu u 2016. godini biće identična onoj koja je zabeležena prošle godine.

Ovo je bolja prognoza od one izrečene prethodnog tromesečja kada se govorilo o padu od 0,5 posto. Velika Britanija jeste započela proces izlaska iz Evropske Unije i to će imati negativan uticaj, ali je to postupak koji tek treba da počne. Ipak, neizvesnost radnog statusa u Velikoj Britaniji će tu zemlju učiniti manje atraktivnom za strane radnike.

“Tempo promena na IT tržištu će biti veoma spor, a rast IT potrošnje je najbolje opisati kao ‘bez sjaja'” rekao je John-David Lovelock, potpredsednik Gartnera. Pojedine oblasti će zabeležiti rast, pa će tako potrošnja u oblasti poslovnog softvera porasti za 5,8 posto.

Predviđa se da će potrošnja kod IT uređaja dovesti do cifre od 627 milijardi dolara ove godine, a ekonomski problemi u mnogim zemljama će smanjiti mogućnost za oporavak PC tržišta. Pored toga, potrošnja na tržištu IT servisa će narasti za 3,7 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Abeova pobeda doprinela skoku indeksa u Japanu
Next Klijenti Ilirike koriste korekciju: Ulaganje u ETF-ove i američke akcije

You might also like

Transport 0 Comments

Linija Beograd-Maribor posle 25 godina

Belgijska avio-kompanija VLM Airlines planira da sledećeg meseca uvede avio-liniju Maribor-Beograd, povezujući ova dva grada po prvi put u više od dvadeset godina.

Google i Microsoft odbacili međusobne optužbe

Duga istorija sporova između Microsofta i Googlea, dovela je do toga da su mnoge međusobne tužbe završene pred regulatorima u SAD ili Evropi.

Kompanije 0 Comments

Bain i Cinven ponovo će pokušati da preuzmu Stadu

Nemačka farmaceutska kompanija Stada saopštila je da bi investicioni fondovi Bain Capital i Cinven mogli zatražiti regulatorno odobrenje za novu ponudu za preuzimanje ove kompanije, nakon što je prošle sedmice

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply