I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

Prema istraživanju kompanije Gartner, svetska potrošnja na IT tržištu u 2016. godini biće identična onoj koja je zabeležena prošle godine.

Ovo je bolja prognoza od one izrečene prethodnog tromesečja kada se govorilo o padu od 0,5 posto. Velika Britanija jeste započela proces izlaska iz Evropske Unije i to će imati negativan uticaj, ali je to postupak koji tek treba da počne. Ipak, neizvesnost radnog statusa u Velikoj Britaniji će tu zemlju učiniti manje atraktivnom za strane radnike.

“Tempo promena na IT tržištu će biti veoma spor, a rast IT potrošnje je najbolje opisati kao ‘bez sjaja'” rekao je John-David Lovelock, potpredsednik Gartnera. Pojedine oblasti će zabeležiti rast, pa će tako potrošnja u oblasti poslovnog softvera porasti za 5,8 posto.

Predviđa se da će potrošnja kod IT uređaja dovesti do cifre od 627 milijardi dolara ove godine, a ekonomski problemi u mnogim zemljama će smanjiti mogućnost za oporavak PC tržišta. Pored toga, potrošnja na tržištu IT servisa će narasti za 3,7 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Abeova pobeda doprinela skoku indeksa u Japanu
Next Klijenti Ilirike koriste korekciju: Ulaganje u ETF-ove i američke akcije

You might also like

Industrija 0 Comments

Energoprojekt: Prihod u 2016. pao za 8,5 odsto

Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding, objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu koji pokazuju pad realizacije i rast krajnjeg rezultata.

Banke i finansije 0 Comments

Vienna Insurance Group: Bruto dobit u prvom kvartalu porasla 22,4%

Ukupna premija Vienna Insurance Groupa u prvom kvartalu dostigla je iznos od oko 2,72 milijarde evra.

Energetika i naftna industrija 1Comments

Tramp potpisao dekrete o realizaciji dva sporna naftovoda, uz uslov da se koristi američki materijal

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je uredbe o nastavku realizacije projekata izgradnje dva naftovoda u srcu Amerike, u okviru najnovijih poteza da ukine mere koje je uveo njegov prethodnik Barak

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply