Kompanija Lenovo zbog Brexita podiže cene i otpušta radnike u Britaniji

Kompanija Lenovo zbog Brexita podiže cene i otpušta radnike u Britaniji

Izlazak Velike Britanije iz Evropske Unije ostavio je mnoge kompanije u dilemi koje mere treba da preduzmu, a Lenovo je jedno od najvećih imena u IT industriji koje sada preispituje poslovanje.

Lenovo je trenutno jedan od najvećih proizvođača računara, a čak petina prihoda ove kompanije dolazi iz Evrope, pa ne predstavlja iznenađenje što traže način da reše situaciju sa potencijalnim kolapsom britanske funte. Takođe žele i da smanje troškove u Velikoj Britaniji.

Finansijski direktor kompanije Wai Ming Wong rekao je da razmatraju nekoliko mera nakon Brexita, ali da nijedna odluka nije doneta. On je ipak poručio da je podizanje cena i otpuštanje radnika ono što je trenutno na stolu kada su u pitanju mere koje treba sprovesti. Wong je objasnio da iako je poskupljenje jedna od mogućnosti, Lenovo ne želi da sva odgovornost za Brexit bude svaljena na potrošače, pa će među merama biti i otpuštanje. Microsoft je za sada poručio da ne razmatra nikakve mere i da što se njih tiče Brexit nije promenio ništa u načinu na koji posluju.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Ministar odbrane SAD u nenajavljenoj poseti Iraku, pojačane borbe za oslobađanje Mosula
Next Red Bull izabran za najvredniji brend Austrije

You might also like

Trgovina

Ikea nagrađuje svoje radnike dodatnom uplatom za penzije

Program lojalnosti “Ikea Grupe” uplatiće ove godine dodatnih 10,9 miliona dinara u penzione fondove 72 zaposlenih u Srbiji, kako bi im se zahvalila za posvećenost kompaniji.

Kompanije

Stranci zbog neplaćenih kazni za parkiranje duguju milion evra

Beogradskom Parking servisu za neplaćeno parkiranje stranci duguju milione, pa su čak angažovali advokate da naplati potraživanja.

Kompanije

NCR gradi poslovni objekat u Beogradu i zapošljava još 1.500 ljudi

Ministarstvo privrede Srbije i američka kompanija NCR potpisali su ugovor o dodeli podsticaja od 10,2 miliona evra za izgradnju novog poslovnog prostora u Srbiji, što će omogućiti zapošljavanje 1.500 ljudi.