British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara

British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara

Više od tri godine manjinski akcionari duvanske kompanije British American Tobacco u Vranju, traže da im menadžment isplati profit za njihove akcije.

Bivši radnici te fabrike duvana tvrde da im je saopšteno kako njihove akcije ne vrede ništa jer BAT godinama posluje sa gubitkom.

Manjinski akcionari koji su radili u Duvanskoj industriji u Vranju, profit od akcija su dobijalli i u vreme devedesetih godina dok je Jugoslavija bila pod sankcijama. Dvanaest godina posle privatizacije akcije bivših radnika nemaju nikakvu vrednost.

Pre privatizacije u fabrici je 600 radnika godišnje proizvodilo 2.200 tona a sada 120 radnika proizvode 2.300 tona cigareta. Radnici ne dobijaju dividende ali državni budžet ima korist od BATa

Na sajtu Beogradske berze, menadžment BATAa navodi da kompanija posluje sa gubitkom i da se dividende od akcija ne isplaćuju. Građani Vranja su i dalje u uverenju da BAT posluje dobro.

U saopštenju menadžmenta BAT-a u Vranju stoji da je kompanija nakon privatizacije otkupljivala akcije po ceni od 109 evra iako je vrednost iznosila 1.000 dinara. BAT podseća da poseduje 88 odsto akcija, Republika Srbija oko 11 a manjinski akcionari oko jedan odsto akcija.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Građevinska industrija u Srbiji oživela, vraćaju se strani investitori
Next Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Dolar oslabio zbog straha od američko-kineskog trgovinskog rata

Kurs dolara u utorak se našao pod novim prodajnim pritiscima na međunarodnim tržištima zbog straha od posledica trgovinskog rata na globalni rast, nakon što je američki predsednik Donald Trump zapretio Kini novim

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom “Nikola Tesla” očekuje između 5,2 i 5,5 miliona putnika u 2017. godini

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) očekuje ove godine da će dostići rekordnih oko 5,5 miliona putnika i rekordne finansijske rezultate, izjavio je direktor komercijalnog poslovanja i marketinga ove kompanije Miodrag

Kompanije 0 Comments

Lululemon na krilima online prodaje, akcije skočile 7 odsto

Kanadski proizvođač garderobe za fitnes, Lululemon, objavio je rezultate za drugi kvartal koji su premašili očekivanja investitora, na prvom mestu zahvaljujući snažnom rastu online prodaje od 30%.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply