Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Početak sedmice doneo je blagi oporavak na Beogradskoj berzi gde je ostvaren solidan promet zahvaljujući prometu državnim obveznicama. Ukupan promet u današnjem trgovanju iznosio je 111,2 miliona RSD (0,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ostvario blagi rast od 0,3% na 604,6 poena.

Najprometnija akcija ponovo je bio Messer Tehnogas (TGAS) koji je zabeležio promet od 6,6 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 8.150 RSD. Trenutna tržišna kapitalizacija ovog proizvođača i distributera tehničkih gasova iznosi 8,4 milijarde RSD, dok je kompanija prošle godine zabeležila nekonsolidovanu neto dobit od 1,8 milijardi RSD (u potpunosti podeljena putem dividende).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je ojačala 0,3% na 622 RSD uz realizaciju od 1,1 milion RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) blago oslabio na 1.200 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je zabeležio negativnu promenu od 0,6% na 905 RSD uz minoran promet, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) skočila 3,9% na 2.700 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD. Dobitnik dana bilo je zavisno preduzeće Energoprojekta, EP Industrija (EPIN), koje je skočilo nepunih 20% na 1.509 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Dinarska državna obveznica RSO1482, koja dospeva na naplatu 10. jula 2017, zabeležila je promet od 99,8 miliona RSD uz prinos od 3,98%.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Joseph Stiglitz: Posledično, ubija se srednja klasa
Next Velika Britanija: Tereza Mej premijerka, Kameron podnosi ostavku za dva dana

You might also like

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar u porastu

Na većini azijskih berzi u utorak su indeksi pali zbog pritiska na tehnološki sektor, a ulagače je na oprez navela i vest da je Severna Koreja ponovo ispalila balističku raketu.

Berza 1Comments

Vrednost evra naglo porasla nakon komentara iz SAD da je evropska valuta “potcenjena”

Vrednost evropske valute u utorak je naglo porasla nakon izjave šefa Trampovog Nacionalnog trgovinskog veća Petera Navara, da je evro “potcenjen” i da Nemačka “eksploatiše” zajedničku valutu.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi pod pritiskom energetskog sektora

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija pale, najviše u energetskom sektoru jer su cene nafte pale na najniže nivoe od novembra prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply