Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Početak sedmice doneo je blagi oporavak na Beogradskoj berzi gde je ostvaren solidan promet zahvaljujući prometu državnim obveznicama. Ukupan promet u današnjem trgovanju iznosio je 111,2 miliona RSD (0,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ostvario blagi rast od 0,3% na 604,6 poena.

Najprometnija akcija ponovo je bio Messer Tehnogas (TGAS) koji je zabeležio promet od 6,6 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 8.150 RSD. Trenutna tržišna kapitalizacija ovog proizvođača i distributera tehničkih gasova iznosi 8,4 milijarde RSD, dok je kompanija prošle godine zabeležila nekonsolidovanu neto dobit od 1,8 milijardi RSD (u potpunosti podeljena putem dividende).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je ojačala 0,3% na 622 RSD uz realizaciju od 1,1 milion RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) blago oslabio na 1.200 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je zabeležio negativnu promenu od 0,6% na 905 RSD uz minoran promet, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) skočila 3,9% na 2.700 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD. Dobitnik dana bilo je zavisno preduzeće Energoprojekta, EP Industrija (EPIN), koje je skočilo nepunih 20% na 1.509 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Dinarska državna obveznica RSO1482, koja dospeva na naplatu 10. jula 2017, zabeležila je promet od 99,8 miliona RSD uz prinos od 3,98%.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Joseph Stiglitz: Posledično, ubija se srednja klasa
Next Velika Britanija: Tereza Mej premijerka, Kameron podnosi ostavku za dva dana

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar oslabio

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno jer su geopolitička pitanja i dalje prisutna, dok podršku tržištima pružaju rast Wall Streeta i bolji nego što se očekivalo ekonomski pokazatelji iz Kine.

Nepovoljne prognoze za zlato, dobri izgledi za industrijske metale

Cena zlata u petak je blago porasla, ali je na nedeljnom nivou zabeležila gubitak, četvrti uzastopno.

Azijske berze: Dolar na stabilnom nivou, akcije zabeležile skok

Na azijskim berzama u ponedjeljak su cene akcija blago porasle, nastavljajući pozitivni trend iz prvog tromesečja, dok je dolar na valutnim tržištima stabilan.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply