Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Početak sedmice doneo je blagi oporavak na Beogradskoj berzi gde je ostvaren solidan promet zahvaljujući prometu državnim obveznicama. Ukupan promet u današnjem trgovanju iznosio je 111,2 miliona RSD (0,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ostvario blagi rast od 0,3% na 604,6 poena.

Najprometnija akcija ponovo je bio Messer Tehnogas (TGAS) koji je zabeležio promet od 6,6 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 8.150 RSD. Trenutna tržišna kapitalizacija ovog proizvođača i distributera tehničkih gasova iznosi 8,4 milijarde RSD, dok je kompanija prošle godine zabeležila nekonsolidovanu neto dobit od 1,8 milijardi RSD (u potpunosti podeljena putem dividende).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je ojačala 0,3% na 622 RSD uz realizaciju od 1,1 milion RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) blago oslabio na 1.200 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je zabeležio negativnu promenu od 0,6% na 905 RSD uz minoran promet, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) skočila 3,9% na 2.700 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD. Dobitnik dana bilo je zavisno preduzeće Energoprojekta, EP Industrija (EPIN), koje je skočilo nepunih 20% na 1.509 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Dinarska državna obveznica RSO1482, koja dospeva na naplatu 10. jula 2017, zabeležila je promet od 99,8 miliona RSD uz prinos od 3,98%.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Joseph Stiglitz: Posledično, ubija se srednja klasa
Next Velika Britanija: Tereza Mej premijerka, Kameron podnosi ostavku za dva dana

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Nikkei skočio zbog slabijeg jena, automobilski sektor na dobitku

Slabiji jen pomogao je rastu Nikkei indeksa u sredu jutro, ali se odnos dolara i jena se neće značajno menjati do govora Janet Yellen u petak.

Beogradska berza: Razgrabljene akcije Komercijalne banke

Na domaćem tržištu akcija danas je vladala prava jagma investitora za akcijama Komercijalne banke, koje su u ukupnom prometu učestvovale sa preko 90 procenata.

Snažan rast britanske valute prema evru i dolaru

Vrednost britanske valute porasla je na najviše nivoe u dve nedelje nakon što su ispitivanje javnog mnjenja pokazala da sve više Britanaca podržava ostanak države u Evropskoj uniji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply