Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Beogradska berza: Obveznice pogurale promet, Messer Tehnogas u fokusu

Početak sedmice doneo je blagi oporavak na Beogradskoj berzi gde je ostvaren solidan promet zahvaljujući prometu državnim obveznicama. Ukupan promet u današnjem trgovanju iznosio je 111,2 miliona RSD (0,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ostvario blagi rast od 0,3% na 604,6 poena.

Najprometnija akcija ponovo je bio Messer Tehnogas (TGAS) koji je zabeležio promet od 6,6 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 8.150 RSD. Trenutna tržišna kapitalizacija ovog proizvođača i distributera tehničkih gasova iznosi 8,4 milijarde RSD, dok je kompanija prošle godine zabeležila nekonsolidovanu neto dobit od 1,8 milijardi RSD (u potpunosti podeljena putem dividende).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je ojačala 0,3% na 622 RSD uz realizaciju od 1,1 milion RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) blago oslabio na 1.200 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je zabeležio negativnu promenu od 0,6% na 905 RSD uz minoran promet, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) skočila 3,9% na 2.700 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD. Dobitnik dana bilo je zavisno preduzeće Energoprojekta, EP Industrija (EPIN), koje je skočilo nepunih 20% na 1.509 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Dinarska državna obveznica RSO1482, koja dospeva na naplatu 10. jula 2017, zabeležila je promet od 99,8 miliona RSD uz prinos od 3,98%.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Joseph Stiglitz: Posledično, ubija se srednja klasa
Next Velika Britanija: Tereza Mej premijerka, Kameron podnosi ostavku za dva dana

You might also like

Prodate obveznice vredne 99,88 miliona evra

Uprava za javni dug prodala je danas trogodišnje državne obveznice denominovane u evrima vredne 99,88 miliona evra.

Cena zlata porasla nakon odluke britanske centralne banke

Zlato je u četvrtak nadoknadilo jučerašnje gubitke nakon odluke britanske centralne banke da snizi referentnu kamatu.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Novi rekordi na početku nedelje

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks dostigli nove rekordne nivoe jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija i vesti o

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply