Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Kompanija Alibaba je nakon više od godinu dana razvoja pustila u pretprodaju u Kini, prvi “internet automobil” koji nosi naziv Car’OS RX5, sa cenom od 22.230 dolara, dok se prve isporuke kupcima očekuju tokom avgusta.

Alibaba je kreirao automobil zajedno sa najvećim kineskim proizvođačem, kompanijom u državnom vlasništvu SAIC Motor Corp. RX5 korsti YunOS, operativni sistem koji Alibaba koristi da pokreće svoju liniju kućnih aparata uključujući tu frižidere, usisivače i klima uređaje. Alibabin novi sajt na kome prenose vesti Alizila, poručuje da je cilj da se povežu svi automobili u Internet Of Things ekosistem, gde mogu da dele podatke za stvaranje boljeg iskustva za korisnike od kuće ili u pokretu.

RX5 podržava glasovne komande i alatke za navigaciju, a omogućava vozačima da rezervišu i plate parking prostor, usluge na benzinskim stanicama kao i brojne druge stvari preko Alibabinog servisa za mobilno plaćanje, Alipay. Kompanija poručuje da automobil ima inteligentnu mapu koja ne zahteva WiFi ili GPS za praćenje lokacije, a automobil sadrži i tri LED ekrana kao i prostor za četiri odvojive kamere od 360 stepeni savršene za snimanje vožnje.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara
Next Čačak dobija rent-a-bike i gondolu

You might also like

Industrija 0 Comments

Galenika Fitofarmacija odobrila dividendu od 86 dinara po akciji

Zemunski proizvođač pesticide Galenika Fitofarmacija (FITO) održala je redovnu skupštinu akcionara 23. juna na kojoj su donete očekivane odluke, uključujući i raspodelu dobiti.

Kompanije 0 Comments

AIK Banka najbolje regionalno preduzeće

AIK banka dobila je od Evropskog poslovnog veća priznanje za najbolje regionalno preduzeće.

Turizam 0 Comments

Potpuno renoviranje četiri hotela u Vrnjačkoj Banji

Nekoliko zapuštenih hotela u Vrnjačkoj Banji dobilo je nove vlasike, a koji su ranije bili u državnom vlasništvu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply