Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Kompanija Alibaba je nakon više od godinu dana razvoja pustila u pretprodaju u Kini, prvi “internet automobil” koji nosi naziv Car’OS RX5, sa cenom od 22.230 dolara, dok se prve isporuke kupcima očekuju tokom avgusta.

Alibaba je kreirao automobil zajedno sa najvećim kineskim proizvođačem, kompanijom u državnom vlasništvu SAIC Motor Corp. RX5 korsti YunOS, operativni sistem koji Alibaba koristi da pokreće svoju liniju kućnih aparata uključujući tu frižidere, usisivače i klima uređaje. Alibabin novi sajt na kome prenose vesti Alizila, poručuje da je cilj da se povežu svi automobili u Internet Of Things ekosistem, gde mogu da dele podatke za stvaranje boljeg iskustva za korisnike od kuće ili u pokretu.

RX5 podržava glasovne komande i alatke za navigaciju, a omogućava vozačima da rezervišu i plate parking prostor, usluge na benzinskim stanicama kao i brojne druge stvari preko Alibabinog servisa za mobilno plaćanje, Alipay. Kompanija poručuje da automobil ima inteligentnu mapu koja ne zahteva WiFi ili GPS za praćenje lokacije, a automobil sadrži i tri LED ekrana kao i prostor za četiri odvojive kamere od 360 stepeni savršene za snimanje vožnje.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara
Next Čačak dobija rent-a-bike i gondolu

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Do kraja maja gasovodna mreža

U okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, do kraja narednog meseca kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena.

Treću godinu zaredom kompanija Kaspersky Lab nadmašila sve konkurente

Kompanija Kaspersky Lab treću godinu zaredom zauzela je prvo mesto na TOP3 testovima internet bezbednosti, dokazavši da njeni proizvodi nude najefikasniju zaštitu od sajber pretnji.

Kompanije 0 Comments

Mercedes povlači 48.000 SUV-ova zbog problema sa senzorom za vazdušne jastuke

Proizvođač automobila Mercedes povlači skoro 48.000 sportsko-terenskih vozila (SUV) u SAD kako bi popravio problem sa senzorom koji može sprečiti naduvavanje prednjeg vazdušnog jastuka posle sudara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply