Vlada Srbije upoznata sa postupkom zbog navodnih damping cena čelika, čeka se dokumentacija EK

Vlada Srbije upoznata sa postupkom zbog navodnih damping cena čelika, čeka se dokumentacija EK

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je upoznata sa postupkom pokrenutim po žalbi za navodni damping prilikom izvoza čelika u EU, a koju je uložio Eurofer, Udruženje proizvođača čelika iz Evropske unije, i u potpunosti će u rešavanju ovog pitanja sarađivati sa Evropskom komisijom.

“Očekujemo da od Komisije uskoro dobijemo potpunu dokumentaciju, sa preciznim informacijama na osnovu kojih ćemo pripremiti odgovor, u uverenju da proizvođači iz Srbije nisu prekršili pravila anti-dampinga.

Verujemo da će i Evropska komisija prihvatiti te argumente”, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Evropska komisija je pokrenula istragu protiv Srbije i još četiri zemlje zbog optužbi za damping cene čelika.

Istraga će biti sprovedena za period od 1. jula 2015. do 30. juna ove godne, a u tom periodu srpskom Železarom je upravljao profesionalni menadžment tim HPK inženjering Petera Kamaraša.

Evropska komisija je pokrenula istragu na osnovu žalbe Evropske asocijacije čelika, koja predstavlja proizvođače više od 25 odsto čelika u EU, a koju je dobila 23. maja ove godine.

Asocijacija je optužila pet zemalja da izvoze čelik na teritoriju EU ispod cene.

U dokumentu objavljenom na sajtu Evropske komisije, piše da je istraga pokrenuta protiv Srbije, Rusije, Irana, Brazila i Ukrajine.

Izvor:Tanjug
Previous Nedeljni pregled: Nastavljen pad vrednosti evra i funte
Next Svetske berze: Porasle cene akcija u SAD i Londonu, počinje sezona objavljivanja poslovnih rezultata

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Titova vila na Paliću vraća se naslednicima

Posle više od sedam decenija od konfiskacije, takozvana Titova vila na Paliću treba da bude vraćena naslednicima Vilima Konena, saznaje RTS.

Najvažnije vesti 0 Comments

Za inovativne ideje fond daje 300.000 evra bespovratnih sredstava

Fond za inovacionu delatnost raspisao je poziv za dodelu grantova vrednosti do 300.000 evra. Pored projekata iz IT sektora, do sada su finansirani i mnogi projekti iz drugih oblasti.

Društvo 0 Comments

Za prosečnu potrošačku korpu potrebno je 36.069 dinara

Povećanjem minimalne cene rada za 143 dinara po satu, čija primena počinje od iduće godine, minimalna zarada biće veća za 2.262 dinara i iznosiće 24.882 dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply