Ako tražite posao u Sjedinjenim Državama ovo je 5 industrija u kojima uvek ima slobodnih radnih mesta

Ako tražite posao u Sjedinjenim Državama ovo je 5 industrija u kojima uvek ima slobodnih radnih mesta

Iako je stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim državama porasla na 4,9 odsto, u nekim je industrijama mnogo lakše pronaći posao nego u ostalim, navodi se u izveštaju američkog Instituta za ekonomsku politiku.

Zdravstvo

Foto: Getty

Foto: Getty

sektoru zdravstvene i socijalne zaštite koje tradicionalno traži puno radnika, ima 910.000 slobodnih radnih mesta, u odnosu na 610 hiljada prijavljenih nezaposlenih radnika te struke.

Rast poslova u ovom sektoru imaju procenjen rast na 19% u periodu do 2024. godine. U ovom sektoru se očekuje mnogo više zapošljavanja od svih drugih grupa, zbog rasta populacije i reforme federalnog zdravstvenog osiguranja. Prosečna plata iznosi 62.610 dolara godišnje, što je skoro duplo više od prosečne godišnje zarade u SAd od 36.200 dolara.

Uslužni sektor

Slična situacija je i u sektoru profesionalnih i poslovnih usluga, što uključuje mnoge kancelarijske poslove (advokati, konsultanti, rukovodioci).

Foto: getty

Foto: getty

Rast potražnje za advokatima iznosi 6%, a u narednom periodu će nedostajati 43.000 advokata. Oni u proseku zarađuju impresivnih 55 dolara po satu, odnosno 115.000 dolara godišnje.

Menadžeri i analitičari će biti traženiji, sa stopom rasta tražnje od 14% u periodu do 2024. godine, podaci su Američkog biroa za statistiku.

Ovi radnici zarađuju u proseku 39 dolara po satu, što godišnje iznosi u proseku 81.000 dolara.

Finansijski sektor

Foto: getty

Foto: getty

Neravnoteža ponude i tražnje postoji i u finansijskoj industriji, najviše u sektoru osiguranja.

Recimo prodavci osiguranja sa srednjom školom i obukom u proseku zarađuju 23 dolara po satu, odnosno 48.000 dolara godišnje.

Procenitelji štete su bolje plaćeni, pa za sat vremena zarade oko 30 dolara, što je prosečno 63.000 dolara godišnje.

Građevinska industrija

Foto: getty

Foto: getty

Iako malo teže, posao se uvek može pronaći u građevinskoj industriji, navodi se u izveštaju Instituta za ekonomsku politiku.

Ovde spadaju zanati kao što su stolari, instalateri i električari koji zarađuju u proseku 42.000, 60.000 i 50.000 respektivno, ali i inspektori, operateri i razni pomagači koji zarađuju 57.000, 43.000 i 30.000 dolara godišnje respektivno.

Posao će mnogi i dalje nalaziti u industriji zabave.

Izvor:Gdeinvestirati.com
Previous Srbija bi da raskine ugovor sa Rusijom o kreditu za železnice?
Next Nedeljni pregled: Nastavljen pad vrednosti evra i funte

You might also like

Karijera 0 Comments

Beogradski sajam zapošljavanja: Prijave na ponuđena radna mesta mogu se uputiti i sutra preko web-stranice NSZ

Filijala za grad Beograd NSZ pozvala je sve zainteresovane sugrađane koji nisu bili u mogućnosti da dođu na današnji Sajam zapošljavanja i praksi u Domu omladine Beograda, da konkurišu na

Karijera 0 Comments

Japan planira zaposliti veliki broj domaćica iz inostranstva

Japanski premijer Shinzo Abe želi da izgradi društvo u kojem će 100 miliona Japanaca biti srećno u privatnom životu i na poslu. Sledeći korak u tom pravcu biće zapošljavanje ogromnog

Karijera 1Comments

Opštine zapošljavaju dodatne radnike na poslovima ozakonjenja objekata, plata do 35.000 dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratrukture omogućiće svim opštinama u Srbiji da na određeno vreme angažuju ukupno 1.046 ljudi, koji će raditi na poslovima ozakonjenja objekata, a ministarka Zorana Mihajlović je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply