Ako tražite posao u Sjedinjenim Državama ovo je 5 industrija u kojima uvek ima slobodnih radnih mesta

Ako tražite posao u Sjedinjenim Državama ovo je 5 industrija u kojima uvek ima slobodnih radnih mesta

Iako je stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim državama porasla na 4,9 odsto, u nekim je industrijama mnogo lakše pronaći posao nego u ostalim, navodi se u izveštaju američkog Instituta za ekonomsku politiku.

Zdravstvo

Foto: Getty

Foto: Getty

sektoru zdravstvene i socijalne zaštite koje tradicionalno traži puno radnika, ima 910.000 slobodnih radnih mesta, u odnosu na 610 hiljada prijavljenih nezaposlenih radnika te struke.

Rast poslova u ovom sektoru imaju procenjen rast na 19% u periodu do 2024. godine. U ovom sektoru se očekuje mnogo više zapošljavanja od svih drugih grupa, zbog rasta populacije i reforme federalnog zdravstvenog osiguranja. Prosečna plata iznosi 62.610 dolara godišnje, što je skoro duplo više od prosečne godišnje zarade u SAd od 36.200 dolara.

Uslužni sektor

Slična situacija je i u sektoru profesionalnih i poslovnih usluga, što uključuje mnoge kancelarijske poslove (advokati, konsultanti, rukovodioci).

Foto: getty

Foto: getty

Rast potražnje za advokatima iznosi 6%, a u narednom periodu će nedostajati 43.000 advokata. Oni u proseku zarađuju impresivnih 55 dolara po satu, odnosno 115.000 dolara godišnje.

Menadžeri i analitičari će biti traženiji, sa stopom rasta tražnje od 14% u periodu do 2024. godine, podaci su Američkog biroa za statistiku.

Ovi radnici zarađuju u proseku 39 dolara po satu, što godišnje iznosi u proseku 81.000 dolara.

Finansijski sektor

Foto: getty

Foto: getty

Neravnoteža ponude i tražnje postoji i u finansijskoj industriji, najviše u sektoru osiguranja.

Recimo prodavci osiguranja sa srednjom školom i obukom u proseku zarađuju 23 dolara po satu, odnosno 48.000 dolara godišnje.

Procenitelji štete su bolje plaćeni, pa za sat vremena zarade oko 30 dolara, što je prosečno 63.000 dolara godišnje.

Građevinska industrija

Foto: getty

Foto: getty

Iako malo teže, posao se uvek može pronaći u građevinskoj industriji, navodi se u izveštaju Instituta za ekonomsku politiku.

Ovde spadaju zanati kao što su stolari, instalateri i električari koji zarađuju u proseku 42.000, 60.000 i 50.000 respektivno, ali i inspektori, operateri i razni pomagači koji zarađuju 57.000, 43.000 i 30.000 dolara godišnje respektivno.

Posao će mnogi i dalje nalaziti u industriji zabave.

Izvor:Gdeinvestirati.com
Previous Srbija bi da raskine ugovor sa Rusijom o kreditu za železnice?
Next Nedeljni pregled: Nastavljen pad vrednosti evra i funte

You might also like

Karijera 0 Comments

I bez bogatog CV-a možete do posla

Poznata poslovica da o knjizi ne treba suditi po koricama, primenljiva je i na angažovanje novih radnika, odnosno potencijalne zaposlene bi trebalo oceniti prema njihovom konkretnom radu i delima, a

Karijera 0 Comments

Sajam zapošljavanja u Smederevu, traži se skoro 240 radnika

U holu Centra za kulturu u Smederevu u sredu (15. novembra) održaće se sajam zapošljavanja koji organizuje filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Karijera 0 Comments

Sve manje zainteresovanih za posao preko omladinskih zadruga

Iako dnevnice dostižu do 2.500 dinara, studenti i srednjoškolci sve teže se odlučuju na posao preko omladinske zadruge kako bi zaradili za predstojeća letovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply