Republički geodetski zavod prvi korisnik novog elektronskog servisa Pošte Srbije

Republički geodetski zavod prvi korisnik novog elektronskog servisa Pošte Srbije

Republički geodetski zavod postao je prvi korisnik novog strateškog servisa Pošte Srbije – Elektronske prijemne knjige koja je namenjena pravnim licima, a omogućava besplatan, brz i efikasan program sa adresnim registrom, elektronskom obradom i praćenjem statusa pošiljke u svakoj fazi.

Tim povodom, JP Pošta Srbije i Republički geodetski zavod (RGZ) potpisali su u petak, 8. jula 2016. godine, protokol o saradnji.

Direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić rekao je da ovo preduzeće nastavlja da uvodi nove usluge i proizvode i podsetio da strategija o unapređenju i razvoju elektronske pisarnice datira od početka 2000. godine. On je naglasio da je novi sistem namenjen pravnim licima koja imaju potrebu da dnevno šalju veliki broj pisama i dodao da Pošta Srbije želi da pruži krajnji efikasni servis građanima i kompanijama.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković naveo je da RGZ godišnje ima oko 1,5 miliona predmeta, odnosno potrebno je da građanima na adresu dostave i toliko rešenja i ocenio da im novi sistem znatno olakšava taj proces. Priprema i špedicija pošte sada su prepolovljeni.

Program Elektronske prijemne knjige kreirali su tehnolozi i infomatičari Pošte, kako bi pravnim licima obezbedili što kvalitetnije poštanske usluge.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Wall Street: Indekse podstakao snažan rast zaposlenosti u SAD-u
Next Zakon o rokovima plaćanja važi samo na papiru

You might also like

Industrija 0 Comments

Potpisan ugovor između EPS-a i General electric-a za nabavku turbine za TENT

Danas su Elektroprivreda Srbije i kompanija General electric-GE potpisale Ugovor za nabavku turbine za blok A4 u Termoelektrani Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu, vredan 19,9 miliona evra.

Transport 0 Comments

Kish Airlines počinje da leti za Beograd

Iranski Kish Airlines počeće sezonske letove između Širaza i Beograda ovog leta i tako postati četvrti iranski avioprevoznik koji ima liniju do srpske prestonice.

Kompanije 0 Comments

Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Predstavnici Kuvajtske nacionalne naftne kompanije i tri južnokorejske građevinske firme potpisali su danas ugovor o izgradnji fabrike za pretvaranje prirodnog gasa u tečno stanje, vredan 2,9 milijardi dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply