Republički geodetski zavod prvi korisnik novog elektronskog servisa Pošte Srbije

Republički geodetski zavod prvi korisnik novog elektronskog servisa Pošte Srbije

Republički geodetski zavod postao je prvi korisnik novog strateškog servisa Pošte Srbije – Elektronske prijemne knjige koja je namenjena pravnim licima, a omogućava besplatan, brz i efikasan program sa adresnim registrom, elektronskom obradom i praćenjem statusa pošiljke u svakoj fazi.

Tim povodom, JP Pošta Srbije i Republički geodetski zavod (RGZ) potpisali su u petak, 8. jula 2016. godine, protokol o saradnji.

Direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić rekao je da ovo preduzeće nastavlja da uvodi nove usluge i proizvode i podsetio da strategija o unapređenju i razvoju elektronske pisarnice datira od početka 2000. godine. On je naglasio da je novi sistem namenjen pravnim licima koja imaju potrebu da dnevno šalju veliki broj pisama i dodao da Pošta Srbije želi da pruži krajnji efikasni servis građanima i kompanijama.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković naveo je da RGZ godišnje ima oko 1,5 miliona predmeta, odnosno potrebno je da građanima na adresu dostave i toliko rešenja i ocenio da im novi sistem znatno olakšava taj proces. Priprema i špedicija pošte sada su prepolovljeni.

Program Elektronske prijemne knjige kreirali su tehnolozi i infomatičari Pošte, kako bi pravnim licima obezbedili što kvalitetnije poštanske usluge.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Wall Street: Indekse podstakao snažan rast zaposlenosti u SAD-u
Next Zakon o rokovima plaćanja važi samo na papiru

You might also like

Kompanije 0 Comments

Banke za sve pripremaju domaću “Dina” karticu

Vlasnici tekućih računa u Srbiji uskoro će, pod uslovom da je već nemaju, dobiti još jednu karticu – domaću “dinu”.

Tema dana 0 Comments

Siniša Mali: Izdvojeno je 360 miliona dinara za izgradnju gondole

Beogradska gondola počinje da se gradi sledeće godine, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se beogradski Recreatours

Ministarstvo privrede Srbije oglasilo je prodaju beogradskog Recreatoursa, odnosno 31,9% akcija tog preduzeća u vlasništvu države i Akcijskog fonda po početnoj ceni od sedam miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply