Pojačana kontrola fiskalnih kasa, turistička mesta pod povećalom

Pojačana kontrola fiskalnih kasa, turistička mesta pod povećalom

Poreski inspektori zatvorili su privremeno, zbog neizdavanja fiskalnih računa, sedam od deset kontrolisanih ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, dok je taj procenat u drugim delovima zemlje i veći, saopšteno je iz Poreske uprave Srbije.

Kako se navodi, u Niškoj i Sijarinskoj banji zatvoreno je pet od šest kontrolisanih objekata, koji privremeno neće raditi zbog neizdavanja fiskalnih računa ili neprijavljivanja radnika.

Protiv vlasnika tih objekata biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti, dodaje se.

Poreska uprava navela je da je pojačala od početka letnje sezone vikend kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, pogotovo u turističkim mestima.
Poreski inspektori proveravaće i tokom ovog vikenda poštuju li ugostitelji i drugi obveznici poreske propise.

U vikend akcijama od početka 2016. godine Poreska uprava je kontrolisala ukupno 335 ugostiteljskih objekata širom Srbije. Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravani su i stanje na zalihama kao i radnopravni status angažovanih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 209 lokala.

Izvor:Beta
Previous Samit NATO u Varšavi: Dogovoreno razmeštanje trupa na Baltiku i u Poljskoj
Next Evropska komisija pokrenula istragu protiv Srbije zbog čelika

You might also like

Trgovina 0 Comments

Zatvoreno 4.500 vebsajtova zbog trgovine falsifikovanom robom

Policija i agencije za sprovođenje zakona širom Evrope zatvorile su, u obimnoj operaciji Europola, više od 4.500 vebsajtova zbog trgovine falsifikovanom robom, često putem društvenih mreža, saopštili su u ponedeljak

Društvo 1Comments

Uhapšeno 53 osobe zbog korupcije, država oštećena za 10 miliona evra

Policija je u opsežnoj akciji, usmerenoj ka sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za

Politika 0 Comments

Nastavljeni masovni protesti u Rumuniji

Desetine hiljada demonstranata treću noć za redom protestovalo je u 20 gradova širom Rumunije protiv odluke socijaldemokratske vlade da ublaži propise o suzbijanju korupcije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply