Vranje: Počela izgradnja fabrike Ditre Italia sa novih 600 radnih mesta

Vranje: Počela izgradnja fabrike Ditre Italia sa novih 600 radnih mesta

Italijanska kompanija Ditre Italia je u industrijskoj zoni Bunuševac i u Vranju, otpočela izgradnju fabrike nameštaja Top sofa, u okviru koje će biti otvoreno oko 600 novih radnih mesta.

– Početak radova obuhvata dolazak građevinskih mašina, skidanje humusa, uglavnom su to zemljani radovi koji uskoro treba da se završe. Posle toga se planira postavljenje kamen temeljca, a početkom novembra-decembra planirano je njeno otvaranje – rekao je Marjan Stanković, gradski većnik komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam.

Top sofa, prema rečima gradskog većnika, već radi u Vranju u iznajmljenim prostorijama kompanije Yumco, a nova fabrika će se prostirati na oko 13.000 m2.

– Planirano je da pored 100 radnika koji trenutno rade u Top sofi, bude zapošljeno još 300 radnika i da to bude samo prva faza investicije, dok će druga faza obuhvatiti još 200 do 300 novih radnih mesta u narednom periodu – najavljuje Stanković.

Izvor: GdeInvestirati/Jugmedia
Previous Za pripremu infrastrukturnih projekata 80 miliona dinara
Next Velika mogućnost krađe podataka sa prenosivih uređaja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Hellenic Sugar ove godine proširuje poslovanje u Srbiji

Kompanija Hellenic Sugar saopštila je da je njen strateški cilj za 2017. godinu da poveća tržišni udeo u Srbiji sa 25 na 35 odsto.

Trgovina 0 Comments

Ikea dobila upotrebnu dozvolu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je upotrebnu dozvolu na regulaciji Zavojničke reke i Gleđevačkog potoka, mestu na kojem je građena nova robna kuća kompanije “Ikea”.

Agrobiznis 0 Comments

Po hektaru od šećerne repe i do 1000 evra

U Srbiji je ugovorena setva šećerne repe na oko 55.000 hektara, što je 15.000 hektara više nego prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply