Vranje: Počela izgradnja fabrike Ditre Italia sa novih 600 radnih mesta

Vranje: Počela izgradnja fabrike Ditre Italia sa novih 600 radnih mesta

Italijanska kompanija Ditre Italia je u industrijskoj zoni Bunuševac i u Vranju, otpočela izgradnju fabrike nameštaja Top sofa, u okviru koje će biti otvoreno oko 600 novih radnih mesta.

– Početak radova obuhvata dolazak građevinskih mašina, skidanje humusa, uglavnom su to zemljani radovi koji uskoro treba da se završe. Posle toga se planira postavljenje kamen temeljca, a početkom novembra-decembra planirano je njeno otvaranje – rekao je Marjan Stanković, gradski većnik komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam.

Top sofa, prema rečima gradskog većnika, već radi u Vranju u iznajmljenim prostorijama kompanije Yumco, a nova fabrika će se prostirati na oko 13.000 m2.

– Planirano je da pored 100 radnika koji trenutno rade u Top sofi, bude zapošljeno još 300 radnika i da to bude samo prva faza investicije, dok će druga faza obuhvatiti još 200 do 300 novih radnih mesta u narednom periodu – najavljuje Stanković.

Izvor: GdeInvestirati/Jugmedia
Previous Za pripremu infrastrukturnih projekata 80 miliona dinara
Next Velika mogućnost krađe podataka sa prenosivih uređaja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Alibaba: Odobren petogodišnji kredit vredan 3 milijarde dolara

Kineka kompanija navodi da je kredit namenjen za opšte korporativne potrebe, a analitičari procenjuju da će biti iskorišćen za širenje i moguće akvizicije.

Kompanije 0 Comments

Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

Finansijski izveštaj Facebooka je veoma ubedljiv, ali postoji ogroman potencijal za veći rast, smatra rukovodilac strategije na tržištu kapitala u Saxo Bank Peter Garnry.

Saobraćaj 0 Comments

Kinezi zainteresovani za metro i tržne centre u Beogradu

Delegacija kineske provincije Hunan potpisala je juče sa čelnicima grada Beograda pismo o namerama o saradnji, a između ostalog razgovaralo se o izgradnji metroa, stambenih kompleksa i prodajnih objekata u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply