Dimitrije Boarov: Srbija da razmišlja kako da proda udeo u Fiatu

Dimitrije Boarov: Srbija da razmišlja kako da proda udeo u Fiatu

Država je u Fiatu u svojevrsnom “prividnom sukobu interesa”, gde kao “suvlasnik” firme teži ka ostvarenju profita, a kao država treba da zaštiti “nacionalne interese”. Srbija bi zbog toga već danas trebala da razmišlja o tome kako da sutra proda svoj udeo u kragujevačkoj fabrici, piše u kolumni na Novom Magazinu ekonomski novinar Dimitrije Boarov.

Desetogodišnji ugovor sa Fiat Chryslerom (FCA) ističe u jesen 2018. godine. Nedavna poseta Aleksandra Vučića i Alfreda Altavile samo je potvrdila ispunjenje ugovornih obaveza osnivača kompanije FCA Srbija. A te obaveze nisu male, i podrazumevaju spajanje Kragujevca auto-putem sa Koridorom 10 i rekonstrukciju pruge Lapovo – Kragujevac – Kraljevo.

Problem sa Fiatom je u ulozi državnog vlasništvu u privatnoj firmi. Privatna firma ima pravo na neuspeh jer zavisi od “ćudi tržišta”, a država u teoriji na to nema pravo.

Srbija, u ovom slučaju, ima interes da u Fiatu ostvari profit po svaku cenu, pa i po cenu “nacionalnih interesa”. S druge strane, zarad “nacionalnih interesa” ima načelno ovlašćenje da “socijalizuje gubitke” svog preduzeća pošto “ništa ne sme biti iznad nacionalnih interesa”.

Banalna šargarepa

Sve to je doista banalno i nema veze sa ekonomskom stvarnošću ni u Srbiji, ni u EEU, ni u EU.

Foto: fcaspace.com

Foto: fcaspace.com

Boarov dalje piše da ovdašnje “nacionalne stranke” pokušavaju da ispeglaju taj prividni “sukob interesa” Srbije tako što mistifikuju već banalnu “šargarepu” Evroazijske ekonomske unije – da će “na predlog predsednika Putina” omogućiti bescarinsku prodaju “fiata 500L” na području EEU iako nije reč o proizvodu koji se sastoji od delova proizvedenih u Srbiji (što je uslov za takvu bescarinsku prodaju srpskih proizvoda na tržištu Rusije prema poznatom sporazumu SRJ i Ruske Federacije iz 2000. godine).

“Ako se okrenemo ka EEU umesto što se držimo orijentacije ka EU, tamo ćemo moći bolje da prodajemo automobile iz srca Šumadije, pa će i državi biti lakše, a radnici neće biti otpuštani. Sve to je doista banalno i nema veze sa ekonomskom stvarnošću ni u Srbiji, ni u EEU, ni u EU. Zbog toga bi Srbija već danas, pre svega, trebalo da razmišlja kako sutra da proda svoj udeo u kragujevačkoj fabrici”, zaključuje Dimitrije Boarov.

Izvor: Novi Magazin
Previous Samit NATO u Varšavi: Glavne teme Rusija, Avganistan i ISIL
Next Evropski problemi pritisnuli indekse na berzama azijsko-pacifičkog regiona

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Sastanak resornih ministara i proizvođača pšenice o ceni hlebnog zrna

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije sastaće se danas sa proizvođačima pšenice, odnosno predstavnicima udruženja, mlinarske industrije i otkupljivačima, rečeno je agenciji

Najvažnije vesti 0 Comments

OMV kupio udeo u Yuzhno Russkoye

Austrijski OMV kupuje četvrtinu udela u Yuzhno Russkoye, jednom od najvećih ruskih gasnih polja za 1,75 milijardi evra.

Transport 0 Comments

Alitalia pred bankrotom

Radnici kompanije Alitalia odbacili su sporazum o restrukturiranju koji su ponudile uprava kompanije i sindikati radi spasavanja ove avio-kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply