Dimitrije Boarov: Srbija da razmišlja kako da proda udeo u Fiatu

Dimitrije Boarov: Srbija da razmišlja kako da proda udeo u Fiatu

Država je u Fiatu u svojevrsnom “prividnom sukobu interesa”, gde kao “suvlasnik” firme teži ka ostvarenju profita, a kao država treba da zaštiti “nacionalne interese”. Srbija bi zbog toga već danas trebala da razmišlja o tome kako da sutra proda svoj udeo u kragujevačkoj fabrici, piše u kolumni na Novom Magazinu ekonomski novinar Dimitrije Boarov.

Desetogodišnji ugovor sa Fiat Chryslerom (FCA) ističe u jesen 2018. godine. Nedavna poseta Aleksandra Vučića i Alfreda Altavile samo je potvrdila ispunjenje ugovornih obaveza osnivača kompanije FCA Srbija. A te obaveze nisu male, i podrazumevaju spajanje Kragujevca auto-putem sa Koridorom 10 i rekonstrukciju pruge Lapovo – Kragujevac – Kraljevo.

Problem sa Fiatom je u ulozi državnog vlasništvu u privatnoj firmi. Privatna firma ima pravo na neuspeh jer zavisi od “ćudi tržišta”, a država u teoriji na to nema pravo.

Srbija, u ovom slučaju, ima interes da u Fiatu ostvari profit po svaku cenu, pa i po cenu “nacionalnih interesa”. S druge strane, zarad “nacionalnih interesa” ima načelno ovlašćenje da “socijalizuje gubitke” svog preduzeća pošto “ništa ne sme biti iznad nacionalnih interesa”.

Banalna šargarepa

Sve to je doista banalno i nema veze sa ekonomskom stvarnošću ni u Srbiji, ni u EEU, ni u EU.

Foto: fcaspace.com

Foto: fcaspace.com

Boarov dalje piše da ovdašnje “nacionalne stranke” pokušavaju da ispeglaju taj prividni “sukob interesa” Srbije tako što mistifikuju već banalnu “šargarepu” Evroazijske ekonomske unije – da će “na predlog predsednika Putina” omogućiti bescarinsku prodaju “fiata 500L” na području EEU iako nije reč o proizvodu koji se sastoji od delova proizvedenih u Srbiji (što je uslov za takvu bescarinsku prodaju srpskih proizvoda na tržištu Rusije prema poznatom sporazumu SRJ i Ruske Federacije iz 2000. godine).

“Ako se okrenemo ka EEU umesto što se držimo orijentacije ka EU, tamo ćemo moći bolje da prodajemo automobile iz srca Šumadije, pa će i državi biti lakše, a radnici neće biti otpuštani. Sve to je doista banalno i nema veze sa ekonomskom stvarnošću ni u Srbiji, ni u EEU, ni u EU. Zbog toga bi Srbija već danas, pre svega, trebalo da razmišlja kako sutra da proda svoj udeo u kragujevačkoj fabrici”, zaključuje Dimitrije Boarov.

Izvor: Novi Magazin
Previous Samit NATO u Varšavi: Glavne teme Rusija, Avganistan i ISIL
Next Evropski problemi pritisnuli indekse na berzama azijsko-pacifičkog regiona

You might also like

Kompanije 0 Comments

Novi trošak: Banke građanima naplaćuju i ležarinu za čekove

Kada su pre petnaestak godina platne kartice u Srbiji postale uobičajena pojava, svi su govorili da ček na poček broji svoje poslednje dane.

Kompanije 0 Comments

Izvoz IT usluga u prošloj godini vredeo 740 miliona evra

Podaci koje je Politika dobila od NBS pokazuju da je izvoz kompjuterskih usluga u 2016. vredeo 740 miliona evra a trgovinski saldo bio je u plusu 407 miliona evra.

Transport 0 Comments

Porsche povlači skoro 16.500 vozila zbog fabričke greške

Iako nije česta pojava dešava se da i skupoceni automobili doguraju do proizvodnje s nekom fabričkom greškom, a sudeći po najnovijim informacijama Porsche je jedan od njih.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply