Telekom ne oprašta dug, sudski predmeti povereni javnim izvršiteljima

Telekom ne oprašta dug, sudski predmeti povereni javnim izvršiteljima

Telekom Srbija nije oprostio potraživanja prema dužnicima i obezbeđuje redovnim putem naplatu potraživanja za svoje usluge u vrlo visokom procentu od skoro 99 odsto, saopšteno je iz kompanije povodom napisa medija da odustaje od prinudne naplate starih potraživanja.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, potraživanja koja ne uspeva da naplati redovnim putem, Telekom Srbija nastavlja da potražuje preko javnih izvršitelja u skladu sa zakonom.

Što se tiče predmeta koji su bili pred sudovima u periodu od 1997. godine do juna 2012. godine, Telekom Srbija je odlučio da ne nastavlja postupke za većinu potraživanja koja su starija od šest godina za privatna lica, odnosno pet godina za pravna lica.

Dodaje se da je Telekom Srbija uradio detaljnu analizu svih nezavršenih predmeta koji se odnose na navedeni period i doneta je odluka da je neopravdano nastaviti postupke za predmete čija naplata gotovo da nije moguća iz brojnih razloga kao što su prestanak postojanja pravnog lica, preseljenje u inostranstvo, smrtni slučajevi…

Za one predmete iz tog perioda za koje je Telekom Srbija procenio da postoji izvesnost naplate potraživanja, kompanija će nastaviti postupke u skladu sa zakonom.

Naglašava se da Telekom Srbija nije ovom odlukom načinio nikakvu štetu kompaniji, nije poslao poruku da račune ne treba plaćati, niti da dug za pruženu uslugu može biti oprošten.

Izvor: Tanjug

Previous Privredni sud usvojio plan reorganizacije za RTB Bor, otpisano oko milijardu evra duga
Next Produktna berza: Cena pšenice pala na 15 dinara, očekuje se dalji pad

You might also like

Društvo 0 Comments

SAD: Stvoreno 157.000 radnih mesta za mesec dana

Američki poslodavci u julu su stvorili 157.000 radnih mesta, što je solidan rast ali ispod nivoa u prvoj polovini godine.

Društvo 0 Comments

Do kada treba čuvati plaćene račune?

Građanima često od raznih institucija na naplatu stižu uplatnice kojima je rok odavno istekao.

Kompanije 0 Comments

Kompanije širom sveta sumiraju gubitke od cyber napada

Kompanije i institucije širom sveta sumiraju gubitke cyber napada koji je omeo rad luka, bolnica i banaka. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply