Telekom i Infostan oprostili dugove građanima

Telekom i Infostan oprostili dugove građanima

Najmanje 650.000 od ukupno milion i po izvršnih predmeta, biće obustavljeno pred sudovima u Srbiji, saznaje Politika.

Taj broj će biti i veći jer se još prikupljaju podaci kako su se poverioci izjasnili u roku koji je istekao 1. jula, kada je stupio na snagu Zakon o izvršenju i obezbeđenju.

Jedan broj poverilaca opredelio se da izvršne predmete poveri javnim izvršiteljima, drugi deo se odlučio da izvršne postupke završe sudovi, a oni koji se nisu uopšte izjasnili – na taj način su obustavili izvršne postupke.

foto: sveoosiguranju.rs

foto: sveoosiguranju.rs

Za sada je poznato da su dva velika poverioca, Telekom i Infostan, odustali od najvećeg broja svojih izvršnih predmeta u sudovima i na taj način oprostili dugovanja velikom broju građana.

To je potvrdila Nela Kuburović, pomoćnik ministra pravde u Novom Sadu, na sastanku sudija i predsednika sudova sa teritorije Apelacionog suda u Novom Sadu.

“Telekom ima nešto više od 300.000 predmeta i odlučili su da u 300.000 premeta nastupi obustava, a ostaje oko 17.000-18.000 njihovih predmeta, koje će podeliti između izvršitelja i suda. U Beogradu će nastupiti obustava u više 350.000 predmeta Infostana. Tako ćemo imati rešene predmete na vrlo jednostavan način”, rekla je Nela Kuburović.

Infostan je u međuvremenu demantovao navode da će oprostiti svoja potraživanja.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Azijske berze: Skok berzi, funta i dalje slaba
Next Kompanija Danone kupila američkog proizvođača organske hrane za 12,5 milijardi dolara

You might also like

Turizam

Putovanje u EU samo uz odobrenje za ulazak

Evropska komisija (EK) predložila je danas uspostavljanje Evropskog sistema za informacije o putovanjima i njihovom odobrenju (ETIAS), radi bolje kontrole putnika izuzetih iz viznog režima, a novi sistem podrazumevaće elekronsko

Društvo

Nezaposlenost u evrozoni pala ispod 10 odsto prvi put od 2011. godine

Evropska služba za statistiku Evrostat, objavila je danas da je stopa nezaposlenosti u evrozoni u oktobru pala, prvi put od aprila 2011. godine, ispod simbolične granice od 10 odsto.

Društvo

Pariz postao najatraktivnija destinacija za investitore

Pariz je pretekao London koji je bio na prvom mestu, dok se na trećem mestu, kao najatraktivnija destinacija za inostrane investitore, nalazi Berlin.