Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine

Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine

Kompanija Leoni će do kraja ove godine angažovati 350 novih radnika, a u planu je da se u prvom i drugom kvartalu 2017. godine zaposli još 350.

Uz pomoć sredstava iz lokalnog budžeta od 2,5 miliona dinara, tokom ovog meseca će dvomesečnu obuku u ovoj fabrici započeti 100 osoba, a svi oni koji uspešno završe obuku, biće primljeni u radni odnos. Obaveza Leoni-ja nakon toga je da radnici budu uposleni najmanje narednih 6 meseci.

Predsednik Opštine Aleksandar Simonović kaže da ranija iskustva govore da Leoni uglavnom zadržava radnike koji žele da ostanu da rade.

– Ovo je jedan od načina koji lokalna samouprava ulaže kako bi smanjila nezaposlenost na teritoriji prokupačke opštine. Do kraja godine izdvojićemo sredstva za finansiranje još 250 radnika koji će se, nakon završene obuke, zaposliti u Leoni-ju – rekao je Simonović.

On je sa generalnim direktorom Leoni-ja u Prokuplju Clemensom Sachsom potpisao ugovor o finansiranju obuke.

– Svi polaznici obuke su ranije prošli naša testiranja, a prijem radimo preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Uvek smo otvoreni za nove ljude i zainteresovani mogu da se informišu o slobodnim mestima preko Nacionalne službe za zapošljavanje ili direktno u kompaniji – ističe Sachs.

U prokupačkom pogonu, Leoni trenutno zapošljava oko 2.000 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije
Next Apple zahteva niže cene od dobavljača

You might also like

Kompanije 0 Comments

Otvoren centar za inovacije koji jača digitalno društvo

Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub je juče svečano otvorio svoja vrata na novoj adresi u ulici Kralja Milana 10, u Beogradu.

Kompanije 0 Comments

Izvoz u Indiju razvojna šansa za srpske kompanije

Premijer Aleksandar Vučić sastao se u Mumbaju sa glavnim ministrom države Maharastra Devendrom Fadnavisom, sa kojim je razgovarao o boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prerade semena i drugim tehnologijama za preradu

Transport 0 Comments

Toyota: Sjajni rezultati, dobit porasla na rekordnih 6 mlrd dolara

Kompanija Toyota zabeležila je rast dobiti u kvartalu april-jun za 7,2 odsto na rekordnih 657,3 milijarde jena (5,9 milijardi dolara).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply