Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska Vlada je obećala da će poreski režim, za radnike iz inostranstva, biti najpovoljniji u Evropi, u nastojanju da privuče banke iz Londona posle Brexita.

“Želimo da izgradimo finansijsku prestonicu budućnosti. Jednom rečju, sada je trenutak da dođu u Francusku”, izjavio je danas francuski premijer Manuel Valls na godišnjoj konferenciji Europlace, francuske lobističke grupe za finansijski sektor, prenosi agencija Reuters.

“Danas dajemo rešenja kompanijama koje postavljaju pitanja i očekujemo odgovore kako bismo se pripremili za budućnost”, kazao je Valls, što je naišlo na velikodušni aplauz publike koju čine bankari.

Već povoljan poreski režim Francuske za strane radnike i francuske državljane koji se vraćaju iz inostranstva će, kako je rekao, u budućnosti važiti za prvih osam godina njihovog boravka u Francuskoj, umesto aktuelnih pet. Vlada u Parizu će, kako je dodao, takođe ustanoviti jedan administrativni centar za strane kompanije koje žele da uđu na tržište Francuske.

Predsednica pariskog regiona Valerie Pecresse je izjavila da Pariz nije u ratu sa Londonom, već da postoji konkurencija.

“Mi želimo da Pariz bude finansijski centar Evrope”, rekla je Pecresse.

Francuski finansijski sektor se u više navrata žalio na oprečan stav vlade prema finansijskoj industriji, koja je suočena sa visokim porezima, ali i ponekim neprijateljskim izjavama političara.

Zvanični Pariz je, međutim, video priliku u proslomesečnom ishodu britanskog referenduma, nakon čega je dovedena u pitanje pozicija Londona kao centra evropskog bankarskog poslovanja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Samsung u Evropi, Latinskoj Americi i Kini otpustio hiljade radnika
Next Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Kuda vodi kreditni bum u Turskoj?

Upadljivi rast kreditiranja u Turskoj privukao je pažnju zapadnih medija pa tako Bloomberg izveštava da Erdogan “rizikuje stabilnost zemlje preplavljujući privredu pozajmicama zarad ostvarivanja kratkoročnog rasta”.

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Međugodišnja inflacija u julu 3,2 odsto

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, potrošačke cene su u julu snižene za 0,4 odsto.

Makroekonomija 0 Comments

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply