Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska poreskim olakšicama preuzima poslovanja iz Britanije

Francuska Vlada je obećala da će poreski režim, za radnike iz inostranstva, biti najpovoljniji u Evropi, u nastojanju da privuče banke iz Londona posle Brexita.

“Želimo da izgradimo finansijsku prestonicu budućnosti. Jednom rečju, sada je trenutak da dođu u Francusku”, izjavio je danas francuski premijer Manuel Valls na godišnjoj konferenciji Europlace, francuske lobističke grupe za finansijski sektor, prenosi agencija Reuters.

“Danas dajemo rešenja kompanijama koje postavljaju pitanja i očekujemo odgovore kako bismo se pripremili za budućnost”, kazao je Valls, što je naišlo na velikodušni aplauz publike koju čine bankari.

Već povoljan poreski režim Francuske za strane radnike i francuske državljane koji se vraćaju iz inostranstva će, kako je rekao, u budućnosti važiti za prvih osam godina njihovog boravka u Francuskoj, umesto aktuelnih pet. Vlada u Parizu će, kako je dodao, takođe ustanoviti jedan administrativni centar za strane kompanije koje žele da uđu na tržište Francuske.

Predsednica pariskog regiona Valerie Pecresse je izjavila da Pariz nije u ratu sa Londonom, već da postoji konkurencija.

“Mi želimo da Pariz bude finansijski centar Evrope”, rekla je Pecresse.

Francuski finansijski sektor se u više navrata žalio na oprečan stav vlade prema finansijskoj industriji, koja je suočena sa visokim porezima, ali i ponekim neprijateljskim izjavama političara.

Zvanični Pariz je, međutim, video priliku u proslomesečnom ishodu britanskog referenduma, nakon čega je dovedena u pitanje pozicija Londona kao centra evropskog bankarskog poslovanja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Samsung u Evropi, Latinskoj Americi i Kini otpustio hiljade radnika
Next Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

U 14 slobodnih zona u Srbiji promet oko 5 milijardi evra

U 14 slobodnih zona u Srbiji godišnje se realizuje promet od oko 5 milijardi evra, od čega je oko 2,5 milijarde izvezeno iz Slobodnih zona,izjavio je predsednik Grupacije slobodnih zona

Makroekonomija 0 Comments

Anketa NBS: Bankari i privrednici očekuju nisku inflaciju

Anketa koju je u junu provela Narodna banka Srbije pokazuje da finansijski sektor i privreda u narednom periodu očekuju nisku i stabilnu inflaciju.

Makroekonomija 0 Comments

Turska: Privredni rast prošle godine 7,4 odsto

Ekonomija Turske je porasla po stopi od 7,4 odsto u 2017. godini, podstaknuta snažnom privatnom i državnom potrošnjom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply